Categorii
creativitate

Picturi usoare

Nu este uşor să realizezi picturi uşoare. Ştiu mulţi căutaţi pe motoarele de căutare aceste termen. O pictură este uşoară atunci când stăpâneşti bine tehnica picturii în mediul în care pictezi. Spre exemplu acuarelele sunt un mediu de pictură, la fel şi vopselele de tip tempera, guaşă, acrilice sau cele în ulei. Fiecare mediu de pictură se comportă diferit în funcţie de suprafaţa pe care îl aplici: hârtie, carton, carton pânzat sau pânză, lemn, sticlă etc. La fel de diferite sunt şi instrumentele cu care le aplici: pensule, cuţite etc.

Cum creezi umbre, lumini, efecte, cum diluezi sau foloseşti în manieră concentrată pigmenţii. Dar cu cât lucrezi mai atent cu atât înveţi mai repede şi cu atât ţi se va părea mai uşor. Începe cu ceea ce-ţi stârneşte plăcere sau curiozitate, vei avea mai mult interes de a învăţa.

Pictura din imagine este o pictură uşoară realizată în culori de tip guaşă. Este foarte simplu să pictezi (colorezi) o schiţă realizată în prealabil. În plus la sfârşit vei avea o pictură modernă foarte interesantă.

picturi usoare Adelina Mărieş

4 răspunsuri la “Picturi usoare”

Pictez doar poezii, dar tehnica ta reflectată în pictura ta este ca pictarea poeziei prin linii, atât de precisă încât pictura este magnifică.
Bun pentru talentul tău.
Craciun fericit si cel mai bun pentru tine
Manuel Angel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.