In desen omul isi exprima imaginatia, tocmai de aceea ele exista de cand omul a decis sa lase urme. Un motiv extraordinar de a figura ceea ce intentionezi, ceea ce doresti sa exprimi sau sa comunici. Desenul a devenit in sine un limbaj exact asa cum a devenit sunetul. Indiferent de talent, finetea redarii, omul a reusit sa creeze opere de arta, imagini care releva stilul epocii. Desigur finetea este influentata de ustensilele utilizate sau avute la dizpozitie si suportul pe care au fost realizate. Astazi technica desenului a devenit atat de avansata incat artistii au la dispozitie posibilitati si variante extraordinare de a se exprima precis sau realist. De la desenul tehnic la cel artistic totul este la superlativ. Diferite posibilitati de a include nenumarate lucrari in colectii nenumarate. Fiecare artist are un domeniu sau o tematica preferata. Al meu este cel ce apartine domeniul designului artistic. Flori geometrizate sau abstractizate cu rol decorativ, exact asa cum sunt cele expuse in fotografii.
Desenele stau la baza multor lucrari artistice de mari dimensiuni sau miniaturi exprimate in diferite materiale cum ar fi lemul, piatra, argila, materiale textile, picturi si asa mai departe. Cele exprimate in grafit sunt mult mai artistice deaorece permit aplicarea de lumini si umbre comparativ cu cele realizate in cerneala utilizand diferite tipuri de penite. Acestea capata un caracter exact, usor rigid.
La inceput am fost impresionata de arta liniilor trasate in tus si penita. In opinia personala, penita le confera un aer de originalitate iar precizia tusului, acel negru intens, scoate contururile intr-o maniera perfecta, in evidenta. Desenul meu nu are nevoie de lumini sau umbre, poate fi completat cu placere de culoare sau acuarele.