Categorii
creativitate

Ce este stilul personal

Nimeni nu poate să te înveţe sau să îţi predea stilul personal. Acest lucru nu se învaţă , doar se descoperă atunci când îţi rezervi libertatea de a-ţi urma propriile alegeri. Stilul personal nu trebuie influenţat de sfatul nimănui, el este un lucru care trebuie să provină din alegerile tale, personale.

Oricine, orice ar zice… îmi place varianta asta, mi se pare că îţi stă sau ţi se potriveşte cel mai bine… trebuie să fie plăcerea ta acolo. Chiar dacă nu e cea mai perfectă versiune, dacă îţi place pentru că este alegerea sufletului tău ai timp să o studiezi şi să o perfecţionezi cu timpul după ce îţi studiezi reacţiile personale faţă de lucrurile cu care interacţionezi.

Refuză orice sfat, oricâtă bună inteţie ar fi în spatele lui, pentru stilul personal toate deciziile trebuie să fie ale tale şi să te simţi o persoană împlinită şi mulţumită. Vrutul de bine nu te va conduce la succesul de a fi o persoană stăpână pe propriile gusturi, idei şi puterea de a alege. Cine îţi poate dori mai mult bine decât propriul suflet. Cum poate un suflet care locuieşte într-un alt corp să ne ofere mai mult bine decât putem noi înşine? Cum putem să ne temem că o persoană nu ar fi în stare să facă alegeri bune pentru ea şi trebuie din exterior să o sfătuim noi?!? Ăsta nu este ajutor ci impunerea propriei voinţe asupra altei persoane.

Poate veţi spune, Adelina, cum poţi să propui astfel de lucruri? Orice persoană înainte de a se avânta trebuie să se documenteze, să observe, să testeze… făcând aceste lucruri câte neplăceri îşi mai poate crea??? Puţine pentru că deja a adunat răspunsuri, observaţii etc. Ne temen atât de mult pentru alţii dar nu ne temem pentru noi?!?! De ce oamenii tind să se manifeste astfel?

Lămurite fiinde aceste lucruri care stau la baza vieţii sociale a oricărui individ, ce-l putem sfătui sau învăţa pe un om care îşi caută stilul personal? Să-şi urmeze propria voce, ascultând ce-i place. Propria voce este tot timpul reprezentată de propriile gusturi, de ceea ce ne place, nu de ceea ce le place altora căci nu suntem vânzători, ci oameni care vor să-şi definească personalitatea şi stilul propriu.

Toţi artiştii au rămas în istoria umanităţii pentru stilul personal iar inventatorii pentru entuziasmul de a demonstra „se poate” „există”. Acolo unde este o dorinţă inventatorii oferă o soluţie. De ce i-am inclus şi pe inventatori? Simplu, pentru că şi ei ca şi ceilalţi işi urmează calea spre original. Nu totţi suntem meniţi să fim artişti cum nu toţi putem implementa şi susţine un sistem organizatoric pentru că nu toţi suntem ofertaţi cu talente sau puteri administrative. Fiecare avem ceva special, unii unicitate alţii putere sau forţă … depinde cât de mult suntem implicaţi sau dorim să ne implicăm.

Pentru a fi corectă până la capăt sunt sfaturi pentru adolescenţi, sunt sfaturi pentru tineri şi sunt sfaturi pentru oameni maturi… presupunem că bunicii sau străbunicii nu mai au nevoie de foarte multe oferte de soluţii. În concluzie şi cei care oferă sfaturi, fie şi ele genraliste ar trebui să menţioneze cărei categorii de vârstă le înaintează, pentru că dacă vărsta nu este propice ar putea nu soar să nu fie ănţelese sau să creeze confuzie dar unele ajung să doară pentru că lipsă experienţei de viaţă îl poate face pe om să-l doară chiar şi o idee.

Tot timpul am considerat dacă ar exista limpezime în lucruri, în viaţă nivelul de durere ar fi mai mic.

Am intercalat toate aceste lucruri într-un blog dedicat artei pentru că există o rădăcină comună din care se ramnifică viaţa, personalitatea şi alegerile noastre. Şi această rădăcină o reprezintă interacţiunea noastră cu familia, apropiaţii şi cunoscuţii înainte de a ajunge la social şi alte persoane ocazionale.

Stilul personal” este vizibil în propriile voastre idei.

citate stil personal

3 răspunsuri la “Ce este stilul personal”

Mulţumesc cu dragă inimă pentru reacţia ta! De-a lungul anilor am trăit ceea ce am scris de aici acest mod de simţi. 🙂

E o trăire atât de minunată! Este trăirea unui om care trăieşte cu şi prin artă! A unui om care „vede” arta şi în adierea vântului, şi în foşnetul frunzelor, şi în unduirea apelor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.