Categorii
arta si cultura

Stilul în modă şi artă

Ce înseamnă a avea stil în modă şi artă o întrebare care aici îşi află cel mai perdant răspuns. Simplu limpede şi clar.

Oamenii cu stil sunt personalităţile sau marile personalităţi. Toate au avut această caracteristică. Pentru că ea este manifestatată prin trăire personală. Oamenii îşi trăiesc propriul eu, al lor, propriile lor idei, doar ale lor. Unii dintre ei au avut norocul succesului publicului larg, pe alţii i-au cunoscut doar familia şi apropiaţii. După cum au vrut astrele şi după menirea fiecăruia în viaţă. Au ales să facă lucururile în viaţă după cum au simţit şi după cum au ştiut ei să facă. A face cum simţi şi cum ştii tu, nu după cum spun alţii asta presupune a te bucura de propria ta personalitate. Atunci te trăieşti pe tine, doar aşa te vezi şi te cunoşti. Sfaturile oferite de alţii chiar dacă sunt bune, sunt înţelepte se potrivesc destinului lor şi nu destinului tău. Oricât de mult bine ti-ar dori şi oricât de inteligent şi de practic ar fi sfatul lor s-ar putea să-ţi ruineze tot succesul. Ţie fiindu-ţi trasat alt destin ceea ce ar putea părea o alegere rea la început ţie o să-ţi aducă noroc şi prosperitate dacă aceea a fost voinţa sufletului tău. Oricât bine ţi-ar dori părinţii proba vieţii tale trebuie să o trăieşti căci doar aşa ajungi să îţi dezvolţi propriul tău eu, propria ta personalitate. Ceea ce pentru altu ar putea fi păcat pentru tine ar putea fi o facere de bine. Viaţa are reguli ascunse.

„În viaţa nu există reguli general valabile, totul se potriveşte situaţiei.” © Adelina Mărieş

Ce legătură au cele scrise de mine cu subiectul acestui articol, pe parcurs o să înţelegeţi.

cugetari citate despre stil © Adelina Mărieş

A fi la modă înseamnă că într-o bună zi ai să te demodezi. A fi clasic înseamnă să fii veşnic, de aceea pe oamenii nu foarte populari dar foarte deosebiţi istoria nu i-a uitat. La modă înseamnă un lucru pe care îl iubesc sau pe care îl practică majoritatea contemporanilor. Când locul acestei majorităţi este preluat de o altă majoritate, prima majoritate se demodează.

Naturaleţea este una dintre atributele stilului. Totul trebuie să fie natural, să vină de la sine. Pentru credibilitate este bine să se evite minciuna, mimetismul şi împrumutul de idei care nu ne caracterizează personalitatea. Dacă, totuşi, acceptaţi acest joc al împrumutului atunci trebuie să adoptaţi totul propriei valori şi impresii. Stilul artificial, mimetismul şi copiatul nu rămân în memoria oamenilor chiar dacă au produs vâlvă.

Personalitatea este determinată de experienţa de viaţă. Aceeaşi experienţă de viaţă pe unii îi poate face puşcăriaşi iar pe alţii inventatori.

stil luxul inseamna arta si confort

Degeaba există confortul dacă nu există şi arta. Estetica -forma- defineşte stilul.

Ce înseamnă stil personal?

Acel ceva ce vine în mod natural la tine fară împrumuturi, faără eforturi de a fi altcineva,decât eşti.

Caracter personal -PUETERE – expresia cu care începe şi se sfârşeşte orice idee despre stil.

Cine sunt cei care au cel mai evident stil personal, artiştii, creatorii, inventatorii şi o parte dintre interpreţi dar nu toţi. În concluzie ca să poţi compune propriul tău „stil personal” trebuie să fii un pic artist. În lume există o multitudine de oameni cu înclinaţii artistice, chiar dacă nu toţi sunt de profesie artişti. Foarte mulţi oameni se nasc cu înclinaţii artistice dar nu toşi sunt creatori.

stilul personal
stilul in arta

Cum poţi fi original dacă nu eşti un pic ciudat?

ce este moda stilul in moda

Nu te încadrezi în mimă, eşti marginalizat. La fel şi cu doctrina. Nu te încadrezi în doctrină eşti anatemizat, devii un proscris.

Arta este frumoasă pentru idei.

Arta se bazează pe idei, de aceea modul tău de a fi se bazează pe idei şi aparţine artei pentru armonie.

Există un tip de eleganţă sportivă, se numeşte VITALITATE.

Arta presupune originalitate, modul tău personal de a fi acelaşi lucru.

După ce modalitatea de a face artă într-un anumit fel este preluat şi de alţii se numeşte meşteşug, înainte se numea creativitate.

Există anumite situaţii pentru anumite lucruri care nu au termen de comparaţie, motiv pentru care ele se consideră a fi frumoase.

Aristocraţia în sine înseamnă şi presupune eleganţă.

Arta creşte valoarea unui lucru.

Oamenii stilaţi sunt la fel ca noi ceilalţi doar că îşi construiesc întreaga viaţă în jurul a ceea ce le face plăcere, mai precis ceea ce îi încântă şi şi implicit îi caracterizează. De aici ei obţin foarte multă libertate de a fi ei înşişi.

Energia personală se traduce în putere personală care se reflectă la unele persoane în entuziasm, dar nu este un obligatoriu.

Moda – propria personalitate în modă.

  • Presupune să fii execntrică.
  • Să fii prima care poartă un obiect vestimentar sau accesoriu
  • Să fii unica persoană care îl deţine sau îl poartă… ori poate printre puţinele persoane cărora le stă bine cu acel obiect.
citate arta

… povestea continuă!

4 răspunsuri la “Stilul în modă şi artă”

Eugenia, your enthusiasm for blogging about what you enjoy is obvious. Your time and dedication gives you good results. It may be contagious for some people that are visiting your website.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.