Categorii
arta si cultura

Idei home decor

Cum să ai un interior de milioane apelând la designul de pictură.

Propunere idei home decor inspirate din artă pură. Valoarea suplimentară a artei are puterea de a îmbogăţi şi înobila orice interior dacă se respectă regulile armoniei.

artistic design, puterea artei clasice şi moderne în estetica locuinţelor şi a spaţiilor de interior public.

Ceea ce vă prezint în acest articol sunt idei proprii care se reflectă în schiţele artistice expuse aici.

Arta este încântătoare în momentul în care o includem în viaţa noastră zilnică. Arta îl determină pe cel care o deţine să se simtă elevat, rafinat, acesta este şi motivul pentru care arta nobilă a fost apanajul artistocraţiei, al sufletelor nobile.

Designul de pictură poate fi inclus în proiectele de „home decor”.

idei home decor pictura mov © Adelina Mărieş

Design de pictură

Pictură decorativă, schiţă în acuarele si marker negru. Este o schiţare rapidă a unei idei care poate fi dezvoltată ulterior în proiecte de amenajare interioară, picturi şi imprimeuri decorative, creând diverse modele pornind de la ideea iniţială.

Un modest apartament poate fi transformat într-o locuinţă de lux folosind câteva idei artistice şi lucrări de artă originală. Aici pot fi incluse şi decoraţiunile artizanale. Artizanatul de lux s-a dovedit de-a lungul timpului un meşteşug extrem de apreciat şi valoros, sfidând astăzi cotele caselor de licitaţii.

Decorarea interiorului porneşte nu atât de la banii de care dispuneţi ci de la ideile pe care le aveţi, cunoştinţele şi disponibilitatea de a căuta până aflaţi ceea ce înseamnă artă valoroasă.

„Cele mai valoroase lucruri în artă sunt ideile.” © Adelina Mărieş

În picturile expuse mai sus am inclus geometria artistică şi expresia liberă a ideii de ton şi culoare.

Iată ce simplu este să utilizezi arta în conceptele de amenajări interioare. Pornind de la doua – trei culori şi tonuri derivate care să fie unite printr-o culoare exterioară, în acest caz auriul. Auriul conferind eleganţa chic stilului clasic. Toată construcţia sfârşind prin a fi extrem de modernă.

Idei HOME DECOR modern.

Modern este tot ce este la modă astazi. Tot ce este la modă se numeşte modern, dar acest modernism are frumuseţea că acceptă foarte uşor noutatea şi inovarea. Chiar reinterpretarea simplului poate deveni modern. Farmecă tot ce este nou. Dacă arta este demodată atunci la vremea ei nu a fost artă valoroasă. Monumentele arhitecturale construite în trecut sunt admirabile şi astăzi pentru simplu fapt că şi astăzi ar fi moderne dacă ar fi construite în această perioadă.

Iată de ce idee este considerată a fi valoroasă în artă. Cu cât ideea este mai inteligentă, cu atât ea dăinuie mai mult în timp. Adevărata artă exprimă inteligenţă şi emoţie în acelaşi timp.

Există şi o artă a noului, ea se reflectă în originalitate. Cu cât mai puţini oameni s-au gândit la o idee cu atât ea pare mai nouă pentru oameni. Pentru ca lumea să renască vechiul trebuie să dispară de aceea moda se schimbă o dată cu generaţiile.

A-ţi decora casa în stilul modern înseamnă a integra noul, actualul, dar şi inovativul respectând utilul.

Modernul poate fi costisitor atunci când este vorba de tehnologie, poate fi accesibil atunci când alegem valoarea şi arta şi poate fi uimitor când apelăm la inteligenţă. Cum vă decoraţi casa sau apartamentul depinde doar de fiecare.

Inspiraţia de moment este un noroc care îţi apare în cale dacă apreciezi ceea ce-l caracterizează. Lucrurile frumoase vin ele singure la tine atunci când le admiri din suflet şi-n tăcere. Are viaţa reguli precise după care se organizează, este la liberul arbitru cu cine se împrieteneşte fiecare. Nicioadată să nu vorbiţi cu desconsiderare despre un lucru dacă doriţi ca acel lucru să existe în viaţa voastră.

idei home decor pictura

Casa este acel spaţiu care ne defineşte. Cât respect îi aloci, câtă preocupare pentru confort şi cât de mult contează pentru tine ceea ce îţi aparţine se reflectă în protecţia şi respectul pe care îl acorzi. Durabilitatea unui lucru sau a unei opere de artă depinde de respectul care i se acordă. Alegeţi doar obiecte de decor pentru care aveţi respect, le veţi folosi mereu şi ele vor arăta totdeauna bine.

Arta este cea care ridică nivelul de la o locuinţă modernă la una de lux.

Ceea ce astăzi este considerat modern, mâine ar putea fi demodat.

În schiţa de mai jos o propunere pentru imprimeu design textil potrivit proiectelor de decoratiuni interiore în stilul modern chic.

idei home decor modern chic

Idei home decor clasic

Clasicul este mereu la modă. Dacă estetica este la fel de preţioasă şi astăzi ca acum câteva secole atunci ea este clasică. Clasicul nu se demodează niciodată. Clasicul urmează linii simple fireşti, naturale, care sunt în armonie cu ceea ce poate percepe ca fiind convenabil, util şi relaxant psihicul uman.

idei pictura home decor clasica

Clasic înseamnă ştiinţa valorii calităţii!

Picturile, acele decoraţiuni clasice, care reflectă naturi feerice pictate real dar parcă din imaginar, acea punte unde nu ştiii când se termină realul şi începe imaginarul.

Clasicul presupune cunoaştere. Dacă modernul înseamnă tot ce e nou, clasicul trebuie să presupună ştiinţă

Ce este ştiinţa valorii calităţii în proiectele de home decor?

Calitatea materiei prime, ştiinţa colectării şi prelucrării, secretele marilor maeştri care erau socotiţi pe vremuri mari meşteri, tot ce este necomercial, tot ce are ca valoare calitatea şi nu circulaţia banului. Când lucrezi cu materie primă direct din natură pentru toate există un timp potrivit, cunoaşterea acelui moment, răbdarea pentru perfecţiune, gândirea pentru obţinea calităţii, interesul pentru calitate… şi iată aşa au intrat în istorie mobilele de lux, realizate de meşterii altor veacuri. Acei meşteri posedau perfecta cunoaştere a lemnului de la momentul potrivit dictat de natură pentru tăiere, modul de uscare, conservare, tăiere, sculptare etc. La fel sunt şi meşterii zidari care în veacurile trecute au construit grandioase opere de artă.

Cum îţi decorezi locuinţa alegerea îţi aparţine, dar la fel de mult îţi apaţine şi admiraţia şi repectul pentru obiectele decorative de artizanat. Atâta timp cât există ofertă apare şi cererea.

Idei pictură creativă home decor

Florile ca obiecte de decor pot fi prezente şi în pictura decorativă. pentru interioare modern chic, puteţi să pictaţi uşile de la dulapuri, debara etc.

idei home decor pictura creativa flori albastre si figuri geometrice
idei home decor pictura creativa trei flori

Autenticitate, originalitate este atributul care asigură impresia oricărei picturi creative.

Cum să ai un interior de milioane apelând la designul de pictură.

Magazinle sunt pline cu produse de home decor dar arta cumpărată direct din atelierul artiştilor îţi conferă originalitate pentru că Artitiştii sunt acei oameni cărora nu le place să ceeze două obiecte la fel. Artiştii doresc originalul şi autenticul de fiecare dată- asta îi defineşte drept CREATORI.

Decoraţiunile pentru casă sunt cele care schimbă estetica interioră. Pot aduce un plus de relaxare sau pot afişa rigoare, distanţă, severitate în funcţie de forma, marimea şi energia de personalitate pe care o imprimă interiorului. Designerii pot propune obiecte decorative minimaliste sau de poveste, linii calde şi prietenoase. Totul depinde de armonie, unghiuri, mărime, aspect mat sau lucios, stralucitor sau întunecat.

Oglinzi, vaze, tablouri, rame, încadramente pentru tocuri, uşi, covoare. Toate sunt menite sa definească stilul de interior al locuinţei sau apartamentului vostru.

O idee poate schimba un apartament mic într-unul superb apeland la cateva trucuri de culoare şi estetică.

Decoraţiunile pentru pereţi au cel mai mare impact vizual.

Hârtia tapet decorativ poate fi pictată manual, efectul fiind unul special. Peste tapet de asemenea se pot adăuga straturi suplimentare de vopsea decorative, cu sau fără efecte metalice. Se pot suprapune picturi cu tematică florală sau geometrii decorative, păstrandu-se eleganţa.

idei home decor design covor clasic
Idei home decor design covor clasic

Covoarele clasice dar care au un plus de modernitate sunt cele care pot conferi un plus de nobleţe şi aspect costisitor unei sufragerii simple şi luminoase.

Articol alternativ care merită lecturat

Ce este arta?

© Adelina Mărieş