Categorii
arta si cultura

Moda în artă

Arta nu se demodează niciodată! © Adelina Mărieş

arta-nu-se-demodeaza

Adevărata artă nu se de modează niciodată!

Frumuseţea artei adevărate este caracterul ei atemporal. Cu cât este mai încărcată cu energie de valoare cu atât are mai mare putere de a transcede timpul.

Moda prin ea însăşi este demodabilă. Fiecare generaţie are propriile specificaţii estetice iar aceste particularităţi ţin de moda timpului.

Ismele sunt curente în artă, modă, arhitectură, care au caracteristici proprii dar pe lângă acestea moda este determinată de tehnicile şi materialele descoperite de om în fiecare veac. Dacă tehnica de fabricare a materiei prime se schimbă, se schimbă şi tehnica artistică. Există diferite tehnici pentru broderie, pictură, zidărie etc.

Arta dacă este plină de valoare, adică de energie divină, de cunoaşterea măsurii corecte atunci ea este la fel de autentică, de admirabilă şi încântătoare în fiecare veac.

Cunoaşterea oamenilor dintr-o anumită perioadă istorică se reflectă în moda vremii.

moda-in-arta

Fiecare generaţie are propriile ei particularităţi estetice.

O dată ce o generaţie încetează să mai fie activă, moda ei îşi preia locul în istoria modei.

Moda şi stilul personal

Moda este specifică timpului sau perioadei istorice, stilul personal este specific fiecărei persoane în parte. Este determinat în mare parte de experienţa de viaţa, cunoaşterea personală, temperament şi propria personalitate.

MODĂ ARTĂ ŞI ARTIST

Fiecare artist adevărat are propria lui amprentă, această energie în artă se numeşte unicitate şi conferă valoare operelor artistice. Amprenta – acea caracteristică particulară şi inconfundabilă a fiecărui individ. Cu cât persoana este mai încărcată de emoţie cu atât mai putenică este exprimarea artistică. Chiar şi starea de detaşare şi linişte profundă este o emoţie care poate fi transmisă prin artă.

Un răspuns la “Moda în artă”