religie
psihologie

Religia, o filozofie impotriva firii + cauza psihologica

Analizand  comportamentul celor puternic religiosi si crestini am dedus urmatoarele.

O paranteza dacii nu erau crestini iar popa avea doar rol oficial in sat din alte considerente. Bunatatea si intelepciunea dacilor e mai presus de crestinism si chiar  de religie dar asta e un alt subiect.

Intrebarea mea ramane una constanta. De ce aproape toti cei internati la psihiatrie au treaba cu Dumnezeu. Unii au vorbit cu el, altora li s-a aratat mai puternic decat altora, altii se cred chiar ei ISUS. Altii si mai horor au vazut demoni care i-au atacat. Toti sunt salvatorii lumii sau vor sa salveze lumea, toti sunt speciali si cunosc secrete de mare taina.

La un moment dat m-am gandit daca nu cumva au ingerat ceva substante ce le-a atrofiat functiile creierului pentru ca un numitor comun al multora este faptul ca au mers la Biserica. O fi fost apa sfintita  otravita? Cine si-a batut joc de ei de unii si-au pierdut mintile si de ce popii au ramas neatinsi? Cine a tradat?

Atunci cand te  simti vinovat pentru un lucru sau mai explicit pentru o fapta si nu iti  poti ierta acea fapta, atunci omul tinde sa se autopedepseasca.  Sentimentul de vinovatie si de rusine, de neacceptare. Sunt vinovat pedepseste-ma… dar nu am sa stau ca sa astept momentul pentru a primi pedeapsa ci ma pocaiesc, pedepsindu-ma singur, abinandu-ma de la poftele “lumesti”.  Acestia sunt cei care au inventat religia. De cealalta parte sunt cei care – din diverse considerente – au fost lezati direct sau indirect de atitudinea celor “pacatosi” si prin asta considera ca trebuie indreptati, propovaduind AGRESIV (ca si cum ar dori sa pedepseasca pe cineva prin asta) dreapta credinta, modul in care TREBUIE cineva vinovat sa traiasca.

Vedeti cum un mare grup de oameni cu o anumita experienta psihologica, de culpabilitate, de autoflagerare sau de sadism influenteaza social o lume intreaga.

Noi vom muri, se vor naste altii, unii intr-o tabara, altii in alta si asa va fi lumea la nesfarsit. De aceea unii ii lasa in pace.

Nici ateismul nu e mai presus de crestinism, nici paganismul nu e mai presus de culturalism. Toate izvorasc dintr-un factor psihologic. Toate filozofiile indiferent de natura lor isi au originea in experiente psihologice negative. Toti parintii unui curent filozofic au o mare doza de sadism, diferenta e data de faptul “impotriva cui e indreptata aceasta doza de sadism”. Dorinta de razbunare si de a pedepsi.

Pe urma sunt adeptii care au perpetuat aeste filozofii, undeva s-au regasit in calitate de “calau” sau au fost victimele unor abuzuri psihologice.

N-as propune sa dam foc bisericilor pentru ca atunci devenim fanatici din cealalta tabara si din acestia sunt extrem de multi, in special pe retelele de socializare.

De ce in religie, in crestinism in general, sunt criminali impotriva firii omenesti? De ce in ateism sunt criminali impotriva bunului simt? De ce oamenii simt nevoia sa ucida ceea ce nu pot iubi, ceea ce nu pot acepta, ceea ce nu pot avea, ceea ce nu pot domina, ceea ce nu pot accepta, ceea ce nu pot intelege?

Sunt doua categorii de criminali in istorie. Cei care ucid prin sabie si cei care ucid prin cuvinte. Religiile si filozofiile si ismele in general ucid viata prin cuvinte, dogme etc. care sunt impotriva firii omenesti.

Exista de asemenea doua mari categorii de oameni mutilati in istorie. Cei ciungi pentru ca li s-a amputat o parte a corpului, fizic si cei carora li s-a amputat perceptia despre viata si normalitate prin cuvinte.

Ambii traiesc ca niste handicapati.  Ambii sunt infirmi.

Orice exagerare impotriva firii omenesti este un pacat.

Nici cei care te invita sa te pocaiesti dar nici cei care invita sa aruncam cu pietre in biserica nu sunt mai presus. Ambele tabere se tin de aceeasi funie doar la capete diferite. Nici cei care asista la spectacol n-as spune ca sunt mai intelepti. Omul intelept, care a inteles, care se poarta si vorbeste cu pricepere e un lucru rar.

Fa-i ca sa se urasca intre ei… cu ce scop a fost introdusa aceasta traire in societate si de ce sa fie imporata in Romania de catre toti papagalii? Foarte multe filozofii, departe de invatatura dacica au fost asimilate de catre studenti in marile universitati ale lumii. Capacitati peste medie au foarte multi tineri, doar pentru ca unii au fost mai saraci si nu au ajuns acolo nu inseamna ca sunt mai prejos sau mai prosti.

religie

ce este religia

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s