conflict de principii
politic

conflict de principii

conflict de principii

Discriminarea un termen agresiv folosit mult prea  usor.  In sine de multe ori este vorba doar despre un conflict de principii dar pentru asta imediat toti CERTARETII  sar cu urlete si agresivitate ca e vorba despre discriminare  sociala sau profesionala  ori pe sexe sau orientari sexuale.

Nu poti obliga pe nimeni dar  absolut pe nimei in lumea asta ca sa te accepte asa cum esti pentru ca nu are nici o obligatie si nu poti obliga pe nimeni sa te accepte doar ca asa VREI tu sa fii ca ai “pitici pe creieri” sau alte expresii pe care le-ai ales pentru a te descrie.

Daca nu acceptam homalaii, poponarii, gay-ii sau alte denumiri unanim acceptate pentru barbatii care si-au largit gaura curului sau in termeni academici anusul  – pentru ca ei simt nevoia sa fie scarpinati in locul cu pricina – nu inseamna ca-i discriminam. Penntru gay e mult mai simplu sa-si faca un set de analize pentru a verifica daca nu  cumva sufera de paraziti si vermisori intestinali care produc mancarimi “in fund” cu siguranta in copilarie au avut astfel de paraziti caci alta cauza fiziologica a placerii de a fi scarpinat nu pare sa existe in cultura si practica medicala sau preferati sa-i spun mai academic patologie?

E plina lumea de papagali umani care se cred despteti doar pentru ca pot  vorbi mai mult si mai prost decat un om intelept si prin asta ei se cred lideri de opinii si mari critici sociali; intelectuali rasati m-au impresionat profund prin capacitatilor lor de  a intelege viata, sunt fara cuvinte!… ma intreb oare unde s-au scolit si unde si-au desavarsit “inteligenta”. Daca stam sa analizam care e cea mai periculoasa misiune a unui serviciu secret de spionaj… care considerati ca ar fi aceasta? Sa-i intrebam pe cei de la Serviciul Roman de Informatii? Sa salveze tara de prostii care se cred destepti asta e cea mai periculoasa misiune restul sunt nimicuri.

Mai exista papagali care urla cu discriminarea pe varste. Nici din punct de vedere metaforic nu ar trebui sa fie utilizat un astfel de termen. Intre generatii de cand e lumea si pamantul au existat conflicte de principii. Si eu am fost neacceptata in nenumarate randuri desi aveam capacitati de a intelge net superioare comparativ cu profesionistii de 40-50 de ani. Dupa circa o jumatate de an evolutiile afacerilor au ajuns in punctele in care le-am prezis eu care aveam doar cateva luni de experienta in domeniu, dar ,nu, erau barbati si profesionisti si trebuia sa-si arate in fata cuiva maretia, si m-au gasit pe mine, un copil tacut si intelept :). Dar nu m-am simtit discriminata ci doar neinteleasa si neacceptata. E in regula sa fii neacceptat, de fapt nici pe mine compania unor persoane cu capacitati atat de reduse in ciuda anilor de experienta cu care vroiau sa-mi scoata ochii nu m-a onorat prea mult.

Daca doua grupuri sociale nu se accepta reciproc e in regula nu trebuie intervenit cu aceasta prostie care se numeste nediscriminare. Acum  cum ar fi sa vezi un barbat angajat ca si secretara intr-o companie care vinde servicii destinate femeilor. Oare pentru femei nu e putin cam stanjenitor un barbat… deci uneori aceasta lupta cu nediscriminarea poate duce la alte stanjeneli.

Un alt exemplu de la Hollywood, pe  anumite platouri de filmare  nu se accepta producatori femei. Dar oare mediul respectiv si glumele fara perdea chiar sunt potrivite pentru o femeie?  Nu prea.  Dar femeile urla ca se simt discriminate. Poti obliga un colectiv sa accepte pesoane straine care le schimba ambianta si confortul doar de dragul nediscriminarii. Nu! Pentru fiecare gen de afacere, organizatie sau lucru care se doreste a fi facut exista un tip de colectiv potrivit. Sunt afaceri care au nevoie de tineri pentru ca se adreseaza tinerilor si au nevoie sa simta ce-si doresc tinerii sa cumpere pentru ca daca s-ar lua dupa dorintele unui batran le-ar falimenta afacerea sau sunt companii globale care au nevoie in colectivul lor de reprezentati a mai multor culturi pentru a putea creste si dezvolta la nivel global. Nu poti vinde sau incheia afaceri cu reprezentatii unei culturi straine daca nu stii cum simt si cum gandesc acestia sau daca in interior nu il ai chiar pe unul de al lor. Sunt cazuri si cazuri. “Nu exista reguli general valabile ci totul  se adapteaza la situatie.”… citat personal.

Acum sa  explicam problema tiganilor si a corciturilor. S-au angajat tigani chiar la banci in Romania fix pe acelasi principiul al nediscriminarii. Tiganii si corciturile tiganesti la serviciu s-au manifestat dupa legile lor asa din banca au fost divulgate informatii despre cati bani au in cont batranii, ce numere de telefon sau adresa au si asa au aparut tepele la telefon prin care numerosi batrani mergeau la banca sa-si scoata banii pentru ca au fost pacaliti ca au castigat cine stie ce premiu sau ca le-a murit cineva apropiat si trebuie sa trimita bani. Cum de hotii sunau fix la sigur? Cum de hotii stiau ca victimele  lor  au bani? In alte cazuri tepele erau concomitente cu contractarea anumitor credite de nevoi personale, de unde aceste coincidente?

Vedeti Serviciul Roman de Informatii cum problema nediscriminarii tiganilor au pagubit mii de romani. Si  la agentiile CEC din tara sau din Baia Mare sunt angajate tiganci sau corcituri tiganesti. Baia Mare e un oras mic tigancile adica rromele angajate in aceasta banca a statului roman divulga secrete bancare cu o lejeritate iesita din comun. Mai datii-i in mortii masii de tigani si alungatii-i o data din Romania caci nu avem nici o obligatie istorica ca sa-i gazduim aici. Sunt APATRIZI in Romania si nu ne intereseaza principiile europene. Sa se mute la Bruxelles cu totii pe aici au poposit destul. Sa mai termeni o data cu urletele ca daca nu-i mai vrem inseamna rasism, xenofobie sau fascism. Nu avem nici o obbligatie sa acceptam sau sa intelegem pe cineva care in repetate randuri ne agreseaza si ne streseaza.

Cati ani trebuie sa astept pana maturam tara de tigani si corcituri tiganesti? NU VREM RROMI in ROMANIA. Poftim ma simt lezata pentru ca lumea ii confunda cu noi, vreti sa urlu si eu ca ma simt DISCRIMINATA? Nu cred ca ar fi cel mai intelept lucru si n-am sa-l fac dar tiganii si corciturile tiganesti trebuie maturate afara din tara.

MOARTE TIGANILOR! MOARTE RROMILOR!  in traducere libebra afara cu ei din Romania si nici de nume sa nu li se mai pomeneasca.

conflict de principii

Standard