politic

Conceptul filozofic al tiganiei, nu are ce cauta in cultura spirituala si materiala romaneasca

Conceptul filozofic al tiganiei a inflorit o data cu inmultirea tiganilor precum al iepurilor si manifestarea agresiva a manelismului.

Ca o paranteza… cine au fost dacii… nobili din lumea antica care i-au dacizat pe majoritatea mambrilor triburilor vecine. In lumea antica a existat un puternic curent de dacizare.

Exista o explicatie psihologica a acestui fenomen. Triburile primitive educational si material au dorit sa copieze triburile dezvoltate si “emancipate”. Putem spune despre daci, ca erau aristocratii lumii antice. Aristocrat prin spirit sau prin mostenire genetica a caracterului nobil. In sine aceasta inseamna nobilimea. Dar orice termen nobil cu timpul devine compromis de catre primitivi care doresc cu ardoare sa se identifice cu nobili in ciuda faptului ca le lipsesc elemente caracteristice de personalitate si caracter. Asa s-a nascut termenul de parveniti care a evoluat din generatie in generatie ca titlu mostenit dar nu si caracter mostenit. Asa s-a ajuns la o aristocratie perversa si superficiala net diferita de ce a insemnat aristocratia la origini.

In cltura dacica sateasca exista o expresie “parca esti pagan”. Cu paganismul fiind asociate toate formele estetice, comportamentale si artistice lipsite de rafinament. Forme primtive, rupestre si botocanoase, parca din topor adica nerafinate insemnau pentru dacii arhaici ai lumii satului “paganism”. Si orice forma de acest gen era respinsa.

Cu trecerea anilor, dacii au inceput nu doar sa fie invidiati dar si urati de catre urmasii triburilor vecine si au inceput sa fie ucisi si masacrati prin atacuri spontane in momente de pace si sarbatoare. E plina istoria satelor dacice de astfel de povesti, transmise din mosi stramosi. Desigur nu ati auzit la televizor despre ele si nimeni nu o sa stea sa va povesteasca pe internet despre ele. Chiar in sate cei care erau nobili prin moralitate se tineau de domni/ oameni educati... daca intelegeti expresia atunci va dati seama la ce ma refer. Nu intrau in dispute, scandaluri si nu se imprieteneau cu toti tiganii sau veneticii migrationisti ai evului mediu.

In consecinta tiganii sunt apatrizi in Romania, obiciurile, legile si cutumele tiganesti or sa dispara o data cu plecarea tiganilor din Romania. Sunt aici de generatii, s-au mai si corcit cu alti venetici dar pot sa-si faca bagajele si sa plece. Daca insista atunci ii consideram agresori si din punct de vedere militar si politic ii vom trata ca atare.

-Nu-i vrem si nu au ce cauta aici!

Desigur vor exista si replici agresive + primitive, ca din topor dar efectul lor va fi nul.

… bunicii au fost daci si la noi in familie s-au transmis anumite valori morale si educationale pe care nu le regasesc in alte familii care ne vorbesc limba, ne traiesc datinile si traditiile dar nu ne pot mosteni personalitatea si caracterul. De aceea acesti oameni care nu sunt daci, tot timpul vor spune cuvinte injositoare raportate la diverse momente istorice.

Cu timpul o sa aflati ca adevartii dusmani ai Romaniei sunt tiganii.

Vroiam sa scriu un eseu filozofic pe aceasta tema dar acest subiect il pastrez poate pentru o carte.

…. Eu nu vorbesc cu virgule, in consecinta nu scriu cu virgule, semnele de punctatie avand rolul de a marca tempoul gandurilor (daca punctuatia  exista atunci nu are rol gramatical )… in fond blogul este o ciorna de idei fugare … Cum nu am rabdare de a face un lucru de doua ori textele publicate aici nu sunt recite sau corectate. Si-ar pierde farmecul de notite dar mai ales rolul inspirational sau cel emotiv.

 

Standard