arta si cultura

Importanta filozofiei

Citeam printre randuri blogul deveghepatriei.wordpress.com … de ce? De curiozitate, pentru ca e altceva, sau in cautarea unui ceva. Nici eu nu-mi dau seama exact… ori poate ca e un blog in care poti citi printre randuri.

Stiati ca exista telepatie virtuala? De ce telepatia virtuala functioneaza mai precis decat cea clasica? Ce amplifica telepatia in mediul online?

Manipulare virtuala… un nimic datorat puterii cuvantului scris sau interpretarii pe care omul de o anumita convingere o confera cuvantului scris. Exista si manipulare vizuala folosita in marketing si propanganda. Prin cuvinte scrise nu se transmit foarte clar intentii sau zambete.  “Oamenii nu citesc cuvinte ei ghicesc cuvinte, respectiv oamenii incearca sa ghiceasca intelesul unui cuvant, pentru ca un cuvant poate avea mai multe intelesuri.” Marshall McLuhan in videoul de mai jos.

 

Lucru simtit pe propria piele de catre fiecare om care a comunicat pe retele de socializare sau care a citit o scrisoare. Oare ce a vrut sa spuna? Ce a vrut sa spuna?— pentru ca lipseste limbajul mimico-gesticual dar mai ales tonalitatea vocii care transmite enorm de multe lucruri. De aceea copywriteri se limiteaza la sloganuri scurte si precise. Trmiterea la Marshall McLohan e legata de articolul anterior ”

Strategii de dezvoltare a orasului Baia Mare

Interesant este ca orice miscare sociala ideologica a fost influentata de filozofi multidisciplinari sau a fost consemnata de catre acestia. La daci, lucrurile au stat oarecum diferit. Pentru ca ei au avut un sistem extrem de simplu si de eficient. Nu am sa-l explic acum pe blog, poate intr-un alt context.

In concluzie industria artei si a marketingului cu precadere a publicitatii sau a propagandei e tributara unor concepte revendicate de catre filozofie sau filozofi.

E absolut fenomenala filozofia dacica, care a supravietuit peste veacuri si care e net diferita de toate celelate concepte intalnite la celelalte popoare.

In concluzie nu importati idei, creati idei! Ale voastre proprii asa cum va dicteaza “glasul sangelui” pentru a va simti confortabili si fericiti.

Textul şi concluziile de viaţă îmi aparţin. Dacă gândim la fel atunci probabil că am privit pe aceeaşi fereastră şi am văzut acelaşi peisaj. © Adelina Mărieş

Standard