business

Ce este sanatatea mintala?

Poate de multe ori sanatatea mintala se confunda cu manifestarea temperamentala sau “pasionala”. In plus multi oameni directi si chiar sinceri sunt catalogati de catre menbrii societatii drept frustrati, cu sens ironic si chiar jignitor. Dar un psiholog intelept si constructiv, ii poate invita pe oameni sa comunice si fara sa se atace reciproc. Oamenilor le face placere sa fie invitati sa faca si altceva decat sa se plictiseasca.   

Poate de multe ori intra in contradictii din cauza plictiselii, cautandu-si un soi de provocare rapida…

Exceptie de la regula o constituie manifestarea sociala fata sau impotriva unor membrii dar paradoxal tocmai membrii care au creat divergente, au scos din echilibru un mediu social, economic sau cultural isi permit “luxul” de a-i cataloga drept frustrati pe cei care se manifesta vocal impotriva actelor comise de acestia. O arma prost aleasa si prost folosita. “Esti frustrat, de aceea te manifesti… ”

Ma uimeste un lucru, usurinta cu care este adresat cuvantul “frustrat”/”frustrata”. Poate nu ar strica un execitiu personal in a cauta si intelege ce inseamna un om frustrat si ca acesta nu este absolot deloc echivalentul unui om “rasculat social”.

Succes in cautarea personala si in excertiul de a intelege ce inseamna frustrarea.

 

 

Standard