business

Ce este nationalismul, ce inseamna sa fii nationalist?

Ce este nationalismul? Nationalism este un ism petru ca se termina in ism la fel ca si crestinism, comunism, romantism.

Sa explic acum cum se traieste nationalismu si ce inseamna el. Veti intelege perfect din argumentele prezentate mai jos.

In moralitate nu exista egalitate. Egalitate morala nu exista. E imposibila.

Intr-un cor de oameni talentati si care au voce nu poti introduce afoni. Cand vor incepe sa cate va fi o dizarmonie groaznica. Nimeni nu va aprecia acel cor.

La fel se intampla cand intr-o tara traiesc oameni de etnii si culturi diferite, care traiesc dupa legi si principii diferite.

Pentru rezolvarea acestor probleme de-a lungul istoriei au fost construite tarile, triburile, statele etc.  si fiecare si-au vayut de legile lor. Cand au vrut sa se amestece au iesit razboaie. Nu poti forta sa traiasca impreuna oameni diferiti vor suferi amebele parti.

Asta e nationalismul. Intelept si practic fara nici o doctrina sau ideologie politica.

Ne putem respecta reciproc pentru ca si asta inseamna iubire dar nu suntem obligati sa stam la aceeasi masa daca traim dupa legi diferite si principii diferite.

In baza acestor argumente noi romanii nu suntem obligati sa-i gazduim pe apatrizii de tigani in tara noastra. Noi romanii nu traim dupa aceleasi legi ca si tiganii si deci nu suntem oboligati sa mancam la aceesi masa. In concluzie pentru asta nu suntem xenofobi. La fel ci cu jidanii. La daci, banii erau folositi pentru a te ajuta de ei in viata nu pentru a-i face pe altii sclavi. In concluzie dupa legile dacice sau crestine nu se dau bani cu camata. Daca nu-i acceptam pe jidani pentru aceste principii nu insemna ca suntem fascisti sau antisemiti. Vedeti in morallitate nu exista egalitate.

 

Daca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu atunci de ce nu ne tratam cu egalitate intre noi?

A trata cu egalitate pe cineva inseamna a-i imprumuta o suma de bani fara dobanda colosala si mai mult a-l sprijini ca sa-si rezolve problema astfel incat sa ne poata inapoia banii. Asta inseamna egalitate. Jidanii nu cunosc termenul egalitate.

A-i fura portofelul din buzunar nu inseamna egalitate. Tiganii nu cunosc termenu egalitate si daca le-ar fi placut sa munceasca din tata in fiu atunci nu mai aveau argument am furat ca nu aveam ce manca. Ai furat pentru ca esti comod ca sa muncesti si sa transpiri pentru painea ta. Tiganii nu cunosc termenul egalitate.

In baza acestor argumente nu iubirea e solutia. E ca si cum ar fi o iubire perversa dintre un agresor si o victima. Conditie psihologica in care victima devine dependeta de atentia agresorului. Stiti cum este explicata in psihologie aceasta situatie? Cautati… cititi, intrebati si pe urma veti intelege… ce inseamna adevarata iubire si cum iubirea a distrus lumea. De ce? Pentru ca nu era o iubire corecta si sanatoasa.

Tot ce am scris mai sus sunt explicatii proprii. Daca le veti folosi va rog sa tineti cont Adelina Mărieş le-a explicat.

Standard