business

Clasicul si valoarea oamenilor rafinati

Clasic si rafinament

ganduri codificate

Clasic e un lucru unanim acceptat de toata lumea fara ca estetica sau manifestarea lui sa deranjeze.

Cu cat deranjezi mai putina lume dar totusi te detasezi de multime prin arta de a impresiona cu atat devii mai usor acceptat si usor, usor poti trece in “panoplia” marilor clasici.

Ce legatura are rafinamentul?

Rafinamentul este ceva personal. Gusturile rafinate sunt pentru a satisface egoul personal si nu pentru a le uza cu toata lumea.

Clasicul si rafinamentul, aceste doua concepte luate impreuna, denota o compatibilitate ridicata pentru ca in acelasi timp clasicul a trecut testul timpului si al calitatii fara a fi transformat in banal si aruncat in derizoriu iar rafinamentul se cladeste fix pe aceasta temelie a clasicului.

………………………………………………………………………………….

Nu vorbesc din carti ma exprim ca din carti. Sa faci acest lucru fara a citi carti e foarte simplu. Creativiattea, imaginatia, conexiunea dintre lucruri, capacitatea de a le potrivi dar mai ales puterea de a le patrunde si de a le intelege… asa ajung oamenii din copii analfabeti mari carturari si oameni de stiinta sau scriitori.🙂

Sunt oameni care va vorbesc la televizor si au citit acest blog, sunt oameni din industria de dezvoltare personala care au citit acest blog, sunt oameni din administratie si politica care au citit acest blog. S-au inspirat si au plecat mai departe plini de idei.

Cand doresti sa-i ispiri pe altii le oferi idei spontane, brute, neslefuite, placerea de a le fura si perfectiona e a lor🙂

Asta e adevarata arta a manipualarii.

Lupta agresiva sau propaganda e una si manipularea e alta. Un mesaj repetat constant nu mai e inspirational.

Daca cineva se foloseste de manipulare in scopuri personale atunci nu mai e vorba de manipulare ci de parsivitate si viclenie. Vedeti cum termenii moderni de imprumut distrug o intreaga cultura care definea exact omul.

Cultura si limba romaneasca, dacica, e de o valoare artistica, lingvistica si psihologica iesita din comun. Unica pe tera. Nici un popor nu are aceasta bogatie de expresii, si o variatate atat de mare de a defini exact si precis lucrurile care sunt. Nu trebuie sa ne luam dupa alte limbi si sa transforman gandirea romaneasca intr-o piatra seaca cum sunt limbile occidentale, de exemplu….

Atentie ce avem este extrem de valoros.

 

Standard