business

despre furtul de idei in politica si administratia publica

articol cu destinatar precis

Daca ai preluat ideea unui om si ai pervertit-o atunci acel om e indreptatit sa vina si sa-ti ceara socoteala.

De ce? Poate ca si-a pus tot entuziasmul in acea idee. Poate ca pe aceasta lume mai exista si oameni cu idealuri altruiste si suflet curat.

Pe acel om il doare rezultatul la care s-a ajuns. Poate nu-i place ca ideea a fost benefica doar pentru o anumita clica de indivizi si vede ca alte persoane sunt nedreptatite. Chiar daca nu are nimic direct sa stii ca suferinta celor nedreptatiti il doare personal.

Nu ti-a cerut bani, nu a venit sa se implice in mod direct pentru a considera altii ca ar vrea foloase financiare. A stat, a privit si s-a bucurat de bucuria si reusita voastra atunci cand a exisat.

Daca ati fi intrebat cum vede persoana respectiva ideea pusa in aplicare cu siguranta ar fi avut atat de multe strategii si argumente de prezentat. Dar din moment ce nu ai intrebat a considerat ca nu trebuie sa se amestece. Un ajutor nesolicitat nu se stie daca trebuie oferit.

O ideea frumoasa si constructiva implementata gresit e pierduta. Oamenii au vazut partea neplacuta si efctul si daca vine altcineva cu ideea in cauza sa o ia de la zero nu vor mai avea incredere. De aceea mare atentie la idei frumoase.

 

 

 

Standard