idei personale

Explicatii – inteligenta si puterea entuziasmului, raportari la Dumnezeu

Daca v-as spune ca Dumnezeu nici nu da dar nici nu ia ati mai fi la fel de suparati pe EL si pe soarta? Intr-un artcicol viitor am sa explic in detaliu fix acest aspect dar acum sa ne concentram pe mai multe idei caci ele se leaga intr-un puct comun. Ceea ce scriu reprezinta concluzii din experiente traite si multe intrbari DE CE cand eram copil.

Daca ne-am imagina ca atunci cand ne nastem se joaca la loterie in ce familie intram ar avea vreo importanta? Partea cu reincarnarea si cu mostenirea genetica are o explicatie.

Nu exista reincarnarea propriu-zisa asa cum cred asiticii. Reincarnarea de fapt poate fi considerata o informatie inmagazinata genetic. Inaintasii nostri au experimentat ceva, au cunoscut ceva acel ceva s-a inscris “energetic” in ei. Acel ceva s-a  transmis mai departe de aceea oamenii au “senzatii mai ciudate” unii ii spun deja-vu altii spun ca pur si simplu stiu ceva.

Indiferent in ce familie te nasti, cu ce sanse materiale si educationale toti oamenii au un talent, o inteligenta indiferent cum se manista aceasta. Unii au o inteligenta intuitiva remarcabila altii au una analitica s.a.m.d. Daca faci un test de IQ si obtii un rezultat sub medie nu inseamna ca esti prost, inseamna ca GANDESTI PROST. A sta e o mare diferenta. Modul de a gandi se educa. Unii il descopera accidental incercand sa-si raspunda la niste intrebari, sa explice lucruri sau au fost lezati ori provocati de cineva timpuriu in viata si au fost nevoiti sa-si caute singuri explicatia. Asa si-au dezvoltat inteligenta. Altii au avut sansa sa vada la cineva in jurul lor cum gandeste, cum analizeaza si rezolva problemele sau cum gandeste si atunci au deprins si ei.

Inteligenta este ceva relativ in acest context.  Si explic mai departe de ce.

DACA esti o persoana entuziasmata de ideea de ati face un test de IQ vei vedea ca obtii un rezultat undeva pe la 140 adica peste medie catre foarte inalt. Daca crezi ca-i o pierdere de vreme si alea sunt intrebari fara sens practic in viata si le vei considera banale vei obtine un scor de 90-110. Asta nu inseamna ca esti prost inseamna doar ca atunci cand omul face un lucru cu entuziasm devine foarte inteligent. Lucru dovedit in viata oricui. Analizeaza-ti viata eu doar ti-am confirmat pentru ca niciodata in viata ta sa nu pui la indoiala sau sa uiti cat de puternic este entuziasmul.

Vedeti Dumnezeu nu da dar nici nu ia, tu esti singurul care iti oferi sau iti iei in functie de modul cum gandesti si te raportezi la situatie.

E contrar firii si legilor omenesti afirmatia ca Dumnezeu ia sau da, de aceea oamenii intra in depresii si ajung la spitalu de nebuni. Spune-i unui om cum sa-si ofere in viata sanse si atuci o sa vedeti ca se intoarce la normalitate.

 

 

Standard