cugetari personale

Tipuri de energie – energia vorbirii

Atunci cand vorbim se manifesta un lucru absolut minunat: transmitem energie, descarcam energie si incarcam cu energie. Aceste lucruri se produc si cu energia gandului dar acesta tema o voi aborda separat. In cazul energiei vorbirii vorbim sub forma metaforica.

Aceasta energie a vorbirii nu este o energie materiala ci mai degraba una emotionala sau informationala. Acest tip de “energie” se poate amprenta in mintea ascultatorului prin crearea unei stari indusa de sensul  si intelesul cuvintelor dar mai ales a modului cum m-a facut sa ma simt auzind acele cuvinte sau cum m-a facut sa ma simt raportandu-ma personal la cele auzite in raport cu  eul propriu sau in raport cu ceilalti.

Energia vorbirii are darul de a transmite ceea ce este necunoscut sau ascuns privirii: dorinte, ganduri, stari, fapte, afecte personale, idei.

Energia vorbirii la fel ca si energia scrisului sau energia simbolisticii are puterea de a transforma si modela realitatea perceputa si aici ma refer la realitatea perceputa de un individ .

Ideile principale fiind creonate acum oricine poate dezvolta si corela cu propria experienta de viata argumente, dovezi, intamplari, experiente.

Sa fiti mereu inteligenti si creativi!

1-7a

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s