arta si cultura

Stilul clasic androgin in moda – industria de reclama

Ce reprezinta androginul in moda si de ce domina in acest moment…

Pe toate podiumurile de prezentare a modei apar femei fara forme, osoase si fara talie numite de forma androgina adica nici barbat si nici femeie implinita. Oare de ce?

Din cauza proportiilor corpului uman care are nevoie de o masa osoasa consistenta pentru a sustine o anumita inaltime si posibila masa de volum. Pe urma mai e tendinta in moda de a vinde anumite creatii homosexualilor care sunt dispusi sa investeasca destul de mult in aparente pentru a fi cat mai aproape de sexul feminin ceea ce femeile cu forme nu au nevoie. Orice haina ai  pune pe o femeie cu forme senzuale si echilibrate arata bine, deci o astfel de femeie nu are nevoie exagerta de a investi in haine excesiv de manufacturate. Ea, oricum e atragatoare.

In al doilea rand pe o femeie miniona nu prea ai ce expune, deci e nevoie de un manechin inalt pentru a putea fi expus cat mai mult material brodat, pictat etc.

In al treilea rand un manechin fara forme nu produce frustrare in randul cititoarelor revistelor de moda, daca aceste cititoare sunt mai putin inzestrate.

In al patrulea rand in anumite tari conformatia corpupului poate fi diferita fata de altele.

In schimb pe femmeile care arata ca umerasele hainele pot fi expuse dupa cum doreste creatorul de moda. O femeie cu forme arata intr-un singur fel ea nu poate fi modelata.

In poza o schita in creon reprezentand clasicul androgin.

Adelina Maries

Textul si poza din acest articol reprezinta rodul imaginatiei si creativitatii proprii de aceea pot fi prezentate si altora doar mentionand autorul. © Adelina Mărieş

Standard