arta si cultura, cugetari personale

Cum sa fii un adevarat aristocrat

In primul rand o persoana aristocrata este o persoana naturala, care se simte foarte bine in pielea ei si este perfect impacata cu situatia pe care o are si situatia in care se afla. Nu conteaza cate greutati ofera soarta, nu conteaza cate neintelegeri avem cu cei din jur. Daca in ciuda tutor acestor lucruri reusim sa ramanem impacati cu ceea ce avem, suntem si cu raporturile pe care le avem cu semenii nostri atunci suntem un aristocrat pur-sange.

Aristocratia nu inseamna umilirea celorlalti prin afisarea opulentei si un caracter sfidator. Desigur un aristocrat isi poate permite sa aiba parte de un dialog contradictoriu si chiar sa-si mentina punctul de vedere dar nu prin a-l agresa pe oponent.

Un aristocrat poate fi darz, poate fi de neclintit dar nu poate fi lipsit de judecata si nici lipsit de umor. Reusesti sa preiei controlul asupra unui conflict atunci cand il privesti prin prisma umorului.

Romanul s-a nascut aristocrat, indiferent daca e vorba despre traci-volohi, geti-moldoveni, daci-transilvaneni. Adica indiferent daca este vorba despre rumani sau aromani ori despre traco-geto-daci ori despre voloho-moldo-transilvaneni🙂

1-7a

Ce am scris in acest articol reprezinta propria mea gandire si propriile mele idei izvorate din experienta practica, de aceea pot fi prezentate si altora doar mentionand autorul. © Adelina Mărieş

 

Standard