cugetari personale, psihologie

De ce intuitia este si va ramane cea mai superioara forma de inteligenta?

Este practic imposibil ca prin metode algoritmice sa dezvolti intuitia in cibernetica. Se prea poate ca robotii sa ramana la stadiul de a fi programati in a realiza un  numar dat de operatii sau sa opereze intr-un interval dat, bine definit si doar in baza informatiilor pe care softul sau “creierul artificial” le va poseda.

De ce intuitia e cea mai superioara forma de inteligenta? Pentru ca ea opereaza in alte sfere materiale sau energetice. Intuitia nu se bazeaza doar pe analogie ci si pe telepatie sau captarea unor ganduri, practic de “nicaieri”.

De unde ne vin ideile, cum acestea se formeaza atat de spontan in mintea noastra? Simplu, creierul nostru e cea mai sofisticata masinarie de emisie-receptie capabila sa opereze in campuri meta-fizice, ceea ce la ora actuala materia din care sunt realizate partile mecanice si electrice dint-un mecanism de gandire artificial nu permit acest lucru.

Cand omenirea va ajunge la nivelul de a intelege cu adevarat lumea biologica sau bio-electronica atunci vom intra pe un alt nivel de ceretare si cunoastere. Poate cu toate acestea este necesar ca insusi omul sa treaca la un nivel superior de perceptie… poate in acest caz nu va mai avea el nevoie de robotica pentru ca ar ajunge la stadiul de a-si activa potentialul care exista in fiecare persoana.

De ce cautam in afara ceea ce exista in interioul nostru? Omul a fost creat cu absolut tot ce ii este necesar din punct de vedere medical, telepatic si de control al legilor fizicii.

Cand omul in loc sa se ocupe de can-can, prostitutie, razboaie sau partea materiala a vietii isi va da seama cine este cu adevarat, probabil va ramane uimit cand va descoperi ce fel de comori zac in el.

Traim si existam pe acest Pamant pentru a ne ocupa de noi si nu de altii. Cand vom realiza acest lucru totul va fi in armonie.

1-7a

Ce am scris in acest articol reprezinta propria mea gandire si propriile mele idei izvorate din experienta practica, de aceea pot fi prezentate si altora doar mentionand autorul. © Adelina Mărieş

Standard