arta si cultura

Cum sa porti perlele in stilul modern, clasic – chic

Perlele naturale s-au purtat insirate la gat de cand omul a descoperit cum sa le perforeze. In evul mediu romanesc, doamnele tarii si consoartele marilor boieri purtau siraguri mari de perle naturale infasurate de doua- trei ori la gat si care le ajungeau pana la brau. In acest fel au fost imortalizate in tablourile votive de pe frescele diferitelor manastiri din tara. Din prea marea dragoste pentru perle si lucruri alese in popor s-au nascut si expresiile “insira-te margaritare” sau “tichie cu margaritare”. Toate aceste expresii au valoare de adevar istoric in ceea ce priveste eleganta istoriei costumare din principatele romanesti. In concluzie nu Chanel e cea care a inovat stilul de a purta perlele, ea doar le-a promovat pe cele din acril sau sticla desi marketingul in moda ii atribuie acest lucru drept semnatura caracteristica.

Dar drept exemplu perlele nu vor fi demodate niciodata pentu ca ele apartin clasicului si oricine stie sa-si infasoare niste perle insirate in jurul gatului.

In poza de mai jos aveti un exemplu modern de tinuta, careia puteti sa-i asortari perlele de data aceasta mari cca 12mm. Pantaloni din orice material care se preteaza, altul decat blugii, si o bluza artistica brodata sau cu aplicatii.

Adelina Maries fashion sketch

Textul si poza din acest articol reprezinta rodul imaginatiei si creativitatii proprii de aceea pot fi prezentate si altora doar mentionand autorul. © Adelina Mărieş

 

Standard