cugetari personale

Ce este logica?

Ştiinţa raţiunii aş spune… sau o gândire practică axată pe lucruri concrete.

Logica, prevede rezultatul, în concluzie rolul logicii  este de a anticipa rezultatele sau de a le vedea ori prevedea şi prezenta prin argumente concrete.

Logica, se bazează pe argumentul existent în mediul înconjurător şi opereză cu reguli clar definite şi “aproape” unanim acceptate într-o anumită cultură.

Logica se bazează pe analiza faptelor în concluzie ea devine analitică.

Logica lucrează doar cu dovezi palpabile, dacă un lucru este un “nonsens” atunci el nu este logic, deci nu este “real” pe câmpul de acţiune al logicii.

Logica, trebuie să aibă un trecut pentru a demonstra un prezent. Trebuie să aibă conţinut adevărat pentru a prezenta un rezultat adevărat.

Logica exclude mulţimile reduse din generalizări. În limbajul uzual tot ce depăşeşte numărul trei devin toţi şi toate pe când în  logică trebuie definit clar cine sunt majoritatea şi cine aparţine unui grup redus exclus din majoritate.

Logica bazată pe formulări clar definite neutralizează orice conflict cauzat sau pornit de la definirea inexactă a termenilor.

Logica operând cu gandirea analitică este precursoarea ciberneticii cu aplicaţii în robotică şi alte forme de inteligenţă artificială.

1-7a

Standard