arta si cultura

Cum recunosti un roman adevarat?

Nu toti cei care sunt romani, ne vorbesc limba si s-au nascut aici sunt  romani pursange. Sunt o multime de oameni care oficial sunt romani dar nu poarta in ei gene autentice romanesti.

Cum faci deosebirea intre romanii pursange si restul? E simplu.

Pe cei care se trag din oamenii locului ii recunosti dupa vorba aleasa, dupa siceritate si omenie.

Sunt oameni alesi, au caracter domnesc si nu se compromit prin a sta la masa cu oameni care nu sunt de omenie. Ii caracterizeaza intelpciunea, respectul si dragostea de neam si tara.

Sunt oameni educati, cu mult bunsimt si pofta de viata.

Cine sunt restul? E simplu de explicat. Oameni aciuati pe aici cam din toate zarile pentru ca au gasit un pahar cu apa, o farfurie de mancare si mult aur. Sunt tigani, sunt tatari, sunt slavi, cazaci, harapi si o parte din vecini sau vest europeni.

I-am primit pe toti si frati si dusmani, intre timp unii dintre ei ne-au furat identitatea dar nu ne-au putut prelua si spiritul nobil.

Oamenii locului au fost nobili, adevrati aristocrati, necompromisi de patima subjugarii altor neamuri, popoare sau semeni.

Daca intalniti oameni care corespund descriilor de mai sus si care prin naturaletea lor degaja un aer nobil sa stiti ca aceia sunt romani adevarati, urmasii pe linie genetica ai celora care s-au numit oamenii locului. De restul nu va intristati, e doar dovada a ceea ce se intampla cand omenesti un om care nu-i de omenie.

Sa va fie de intelpciune peste veacuri!

🙂

1-7a

Standard