arta si cultura, cugetari personale

Romania, tara oamenilor alesi

Romania, tara oamenilor frumosi

Va intrebati oare ce defineste neamul romanesc? Ce-i definesc pe oamenii locului?

Va spun eu…🙂

Suntem cei mai pretentiosi si rafinati oameni ai planetei. Zambiti? Dar, stiti ca am dreptate. Da, am perfecta dreptate.

Daca insa mai aveti vreo indoiala asupra rafinametului uitati-va doar in zestrea folclorica.

Cat rafinament muzical au baladele si doinele populare, cata voie buna au cantecele si dansurile populare. E imposibil sa fii trist cand asculti un vechi cantec de joc popular. Cel mai graitor semn ca oamenilor locuilui le-a placut viata si sa traiasca frumos.

Desi acest pamat a dat atat celor care au trait aici cat si hotilot tone de aur, tot acest pamant ne-a dat o valoare nemasurata de bogatie spirituala.

Folclorul oral, nascut la gura sobei sau in talpa surii ori pe imas sau la umbra padurii reprezinta o graitoare capodopera a umanitatii. Are tot ce-i trebuie: masura, ritm, armonie, ritmicitate. Cantecele populare de joc si voie buna sunt singurele compozitii de pe acest pamant care te incanta si te descanta de toate supararile si tristelele,umplandu-te cu dragoste si pofta de viata.

Romanul, s-a nascut aristocrat. Prin roman, ma refer la oamenii locului nu la cei veniti pe aici de aiurea.

Romanul, om cu sange domnesc.

Cu drag si din tot sufletul pentru cei care se regasesc. Daca vreodata o sa fiti descumpaniti de ceea ce o sa vedeti in jurul vostru sa nu va intristati ci sa va aduceti aminte de ceea ce am scris. Nu toti cei care s-au nascut aici porata gene stramosesti. Cei care au cu devarat sange stramosesc sunt usor de recunoscut dupa vorba buna si comportament ales.

1-7a

Standard