arta si cultura

Maramuresenii, oameni cu personalitate

Cine sunt maramuresenii cred ca stiti cu totii dar cum sunt asta va poate raspunde doar cine ii cunoaste.

Deci, haide sa vi-i prezint in cateva cuvinte simple. Sunt oameni cu un simt al umorului aparte si asta este evident pentru ca marea majoritate iubesc viata, ba fac si haz de ea daca e prea noroasa. Dar, nici nu-i de mirare sunteti pe terenul dacilor liberi, ai dacilor care ii radeau in fata mortii. Nu degeaba au un cimitir vesel si acest spirit acestral s-a transmis din generatie in generatie si unde mai pui ca aceasta bucurie de viata este si molipsitoare.🙂

Le place sa manance bine, consistent asta pentru ca horinca de prune ori de pere cere o mancare pe cinste. Stati linistiti gazdoaia ii femeie de omenie si o sa te cinsteasca cu un pahar de horinca, branza, carnati si cam ce-i trebuie unoi om venit pe ospat. Aici musafirii se respecta si voia buna face parte din meniu, doar nu degeaba la palica ii mai spune si horinca.

Maramuresenii, iubesc atat de mult viata ca pana nu te fac sa fii vesel nu se lasa. Da au un umor aparte si frumos. Mai au si un zambet specific de maramuresean.

Ce mai cand intri in Maramures parca intri in alta lume. Exact aceeasi lucru il simteam si eu cand veneam in vacante la bunici aici in Maramures.

Baia Mare Capitala Europeana a Culturii 2021? Stati linistiti deja este capitala umorului ardelenesc. Nu ma credeti? Atunci, haida pa ospat!🙂

Standard