psihologie

O familie frumoasa…

Familia, in cuvinte proprii inseamna dupa cum urmeaza:

  • pasiune
  • dragoste
  • atentie
  • interes
  • intelegere
  • protectie
  • gingasie
  • dedicatie

si putin compromism

Grija, atentia si pasiunea sotilor (unul pentru altul) se simte si in atentia fata de copii. Pe cel pe care il iubesti nu vrei sa-l ranesti si pentru ca nu vrei sa-l ranesti incerci sa-l intelegi si uite asa dispare agresivitatea din sanul familiei. Fiecare om stie de ce are nevoie. Asculta-l si ajuta-l sa-si urmeze calea. Copii au curiozitatea cunoasterii, nu le-o interzice. E voie si au dreptul lor de a cunoaste. Poate din curiozitate iti si cer anumite lucruri si nu din obraznicie sau rasfat. Si ei au dreptul sa cunoasca. Au dreptul sa fie normali nu depresivi, homosexuali, prostituati s.a.m.d.

Nu cred ca homosexualitatea e un lucru dobandit din nastere la fel cum nu cred ca te nasti lider. Lumea e plina de erezii si de lucruri imaginare care trec drept adevar din comoditate.

Cum sa declari ,homosexualitatea, ca un lucru din nastere cand homosexualii si transexualii declara ca au intretinut raporturi intime cu parteneri de sex opus. Si cum au reusit acest lucru daca ei sunt “pe invers din nastere”? Mai bine recunoasteti ca sunteti degradati si cu asta basta. E mai aproape de adevar. Ori mai exista o varianta lipsa clara de personalitate a unui individ il face sa-si doreasca sa preia personalitatea unei persoane pe care a admirat-o si atunci se transpune chiar in sexul acesteia sau in rolul jucat de ea in societate. Ori, teama de respingere, teama de a nu suferi in dragoste pe unii ii face sa se indrepte catre persoane de acelasi sex dar asta nu inseamna ca esti din nastere “pe invers”.

Cred ca e momentul sa se renunte cu aceasta agresitate a miscarii gay, legalizarea cuplurilor de gay si alte lucruri anormale.

Revenind la copii, intelege-le varsta si nu-i forta sa iubeasca sau sa aprecieze lucruri care pot parea abstracte sau dramatice chiar si unui om matur. De aceea pentru copii s-au inventat povesti cu purcelusi roz, zane bune si nu povesti cu Isus care moare pentru ei rastignit pe cruce. Ce macabru sa-i spui asta unui copil. Se va simti agresat in sensibilitatea si  gingasia lui.

Oricat de provocativa ar fi viata, familia e locul unde te incarci cu intelegere, curaj, protectie si veselie.

Nu traim in aceasta viata pentru a face bine sau rau, traim pentru a experimenta. Atat timp cat nu-i lezam (fizic, sufleteste sau stima de sine ) pe cei din jur sau pe noi insine si nu le sau ne inoculam esecul cred ca totul ne este permis.

Si bucura-te, veseleste-te alaturi de membrii familiei tale caci nu se stie cand viata se termina si vei fi trist si suparat ca nu ai trait-o fericit.

Ai grija ca vrand sa protejezi pe cineva sa nu-i produci o trauma si mai mare!

 

 

Standard