cugetari personale

Diferenta dintre simplitate si saracie

Intre simplitate si saracie este o mare diferenta.

Saracia apare acolo unde se manifesta setea de “a avea” de a poseda pe cand simplitatea e satisfactia de a te bucura si valorifica in sens pozitiv materia care te inconjoara. Saracia mai apare si acolo unde ceea ce ai, cheltui pe lucruri inutile si supra-evaluate.

Desi doi indivizi pot avea cantitati financiare egale ei se pot deosebi. Unul este sarac pe cand celalalt simplu. Ce face diferenta dintre ei? Modul cum se raporteaza sipiritual la ceea ce poseda.

Poate simplitatea sau traiul simplu nu e cel mai bun termen de a defini o stare spirituala pentru ca el poate fi asemanat si cu limitarea (estetica, financiara etc.) dar e singurul care imi e disponibil petru a transmite ceea ce gandesc.

Avarul e sarac prin caracter desi e bogat financiar pe cand omul simplu e “sarac” in setea de orgoliu.

De aceea pot exista atat bogati simpli cat si bogati “saraci”.

Bogatia e data de ceea ce faci cu ceea ce ai. Bogatia se reflecta prin spiritualitatea pe care o poseda un individ. Cu cat e mai evoluat spiritual cu atat acel individ va sti sa “cheltuie” averea financiara pe care o detine.

Luxul consta in obiectele inalt prelucrate artistic. Acolo unde intervine inteligenta si simtul armoniei estetice. Luxul se manifesta prin durabilitate, calitate, armonie si frumusete estetica.

Ca sa fii bogat ai grija ca ceea ce detii sa fie valoros indiferent de schimbarile de perceptie ale celor din jurul tau sau de schimbari de ordin social, economico-financiar s.a.m.d.p.

1-7a

Standard