cugetari personale, intelepciune, psihologie

Ce-l face pe om sa fie frumos? Tipuri de frumusete

Frumusetea fizica e relativa in ochii oamenilor de aceea ea este intarita de spirit. Spiritu este cel care adauga lumini si umbre, cel care evidentiaza trasaturile fizicului.

E uimitor cat de mult te poate infrumuseta un zambet la fel de mult cum te poate infrumuseta curajul. Zambetul e reflexia starii de bine pe care o resimte o persoana. Starea de bine iti lumineaza chipul, ochii iti devin mai fermecatori. Zambetul fara stare interioara devine ranjet.

Curajul, spiritul indraznet, inteligenta, agerimea mintii, armonia si echilibru vin sa aduca un alt tip de frumusete reflectata fizic. Frumusetea liderului, a conducatorului, a celui plin de curaj si tarie.

Spiritul artistic, inclinatia spre arte vin si ele sa aduca un alt tip de frumusete fizicului. De aceasta data frumusetea elegantei. Frumusetea gestului, a miscarii corpului. Al modului cum “iti porti” trupul.

Si mai este un tip de frumusete. Cel al sensibilitatii si al gingasiei. Frumusetea copilareasca si nevinovata. Frumusetea dragalaseniei. De ce toti puii mici de animale sau copii iti par asa de dulci si de frumosi? Tocmai din acest motiv. Si ce daca esti firav, gingas si plapand? Si tu ai frumusetea ta.

Toate acestea sunt lucruri care plac si prin acestea oamenii te descriu ca fiind frumos. Nu prin cate operatii estetice iti faci, nici prin freza de la coafor ci prin ceea ce manifesti din iterior la exterior. Restul atributelor fizice prelucrate in saloane de infrumusetare desi sunt frumoase fizic ele sunt percepute ca o masca.

Din spirit se naste atat frumusetea fizica cat si cea spirituala Umple-ti sufletul de entuziasm si optimisim. Tuturor ne plac oamenii increzatori!

De accea oameni imperfecti fizic sunt considerati si perceputi ca fiind frumosi; datorita starii de spirit care ii inconjoara.

1-7a

Standard