cugetari personale

despre stapanirea de sine… puterea interioara

E atat de simplu sa-i stapanim pe altii si atat de greu sa ne stapanim pe noi.

E atat de simplu sa luptam cu dusmanii din afara si atat de greu sa luptam cu propiul nostru “eu” care cateodata si el se razvrateste impotriva noastra. Chiar mintea noastra poate fi mai inselatoare decat vorbele altora, pentru ca ea, mintea are ca putere discernamantul si ratiunea si daca acestea doua nu sunt antrenate se produc confuzii si de la confuzii certuri, razboaie si scandaluri inutile.

Pentru confuzie e vina ta, poate te-ai grabit pentru a explica ceva in baza unor date pe care desi ele existau nu le-ai acordat atentie si nu le-ai luat in considerare… si atunci cum vrei sa fii cel mai puternic daca nu te poti controla pe tine?

Vei cadea cel mai rapid pe campul de lupta al impresiilor.

Arta de a tacea atunci cand trebuie si de a vorbi ceea ce trebuie.

Niciodata nu am regretat ca am vorbit dar ca am tacut, adesea. Atunci cand vorbesti chiar daca ai gresit ai puterea sa repari, asta daca stapanesti bine logica de a pune intrebari si arta de a lega cap la cap informatii si lucruri incerte.

Lucurile simple le ignoram adesea… si mai nou  ignoram dragostea ori nu avem puterea de a o recunoaste si nici arta de a o manifesta. Toate aceste lucruri se intampla pentru ca nu nu-ti deschizi inima pentru ea si vezi dusmani chiar in oamenii care te simpatizeaza ori vor sa se aproprie de tine din placerea de a se simti bine langa tine. Fii atent sa nu te inseli aici, fix in acest punct. 🙂

E natural sa judeci gresit un om, e natural sa nu-ti placa de cineva, e natural sa te agiti si sa atragi atentia daca cineva exagereaza si-ti incalca teritoriu si e natural sa respecti teritoriul altora.

Atentie, nu exagera si nu pune impreuna lucruri care nu se potrivesc caci asa se naste prostul gust.

 

Standard