cugetari personale

Intelepciune aristocratica

Motto : Am fost suparata pana cand mi-am dat seama ca sunt perfecta.

Ce poate fi mai frumos in viata unui om decat puterea de a ierta? Da, puterea de a ierta ne salveaza de neintelegeri, suparari si suferinte inutile. Puterea de a ierta apare in momentul in care omul e impacat cu sine insusi. Nu are de a face cu celalt atat de mult cat are de a face cu noi insine.

Doar starea de detasare te face sa fii aristocrat. Daca cineva te jicneste public de exemplu si te poti detasa, atunci ceilalti te percep intr-o aura aristocratica. In concluzie, aristocratia, e o stare in care poti intra prin detasare. Nu exista formula de a te detasa. Te poti detasa doar in momentul in care esti multumit de tine insati. In aceasta stare poti merge mai departe fara a te simti o persoana lezata, indiferent de situatie si context. In aceasta stare de detasare poti ierta, poti intelege, poti simti starea de superioritatea pe care ti-o confera aceasta traire. O stare de a castiga respect fara al cere. O stare prin care mai mult ca niciodata dovedesti respect fata de tine si prin asta si fata de cei cu care intri in conflict.

De multe ori o stare de a vorbi fara vorbe. De a vorbi cu o privire blanda, intelegatoare, impaciuitoare, de a vorbi printr-un zambet prietenesc…

Mai intai invatam sa vorbim  apoi invatam sa comunicam fara sa vorbim.

Mai intai invatam sa fim inteligenti apoi invatam sa facem pe prostii. Mai intai invatam sa ne aratam inteligenta, apoi invatam sa ne-o si ascundem.

Mai intai invatam sa fim eleganti, diplomati pe urma invatam sa ne detasam ca mai apoi sa devenim cu adevarat aristocrati.

Adevarata aristocratie  nu se manifesta prin aroganta.

1-7a

Standard