cugetari personale

Ce este cultura? Un raspuns simplu

In primul rand acel ceva ce iese din inima si merge direct la inima. Fara falsitati. Indiferent daca e artistica, academica sau apartine stiintelor reale.

Desigur fiecare popor are cultura sa proprie. Unii mai veseli si mai rafinati asa cum sunt romanii altii mai molcomi si mai letargigi de parca ar fi la slujba de la manastire.

Unele popoare au dus cultura academica pana la talpa tarii cum a fost la noi, mostenirea dacica bazata pe perpetuarea culturii si a invaturii sub forma orala incat nu mai era nevoie de universitati de arhitectura caci toti stiau sa imbine lemnul fara sa bata un cui, stiau  plantele de leac fara sa mearga la medic, stiau sa practice cea mai profitabila si ecologica agricultura fara ca sa urmeze academii agricole. La altii doar cei avuti aveau acces la cultura, arta si civilizatie de inalta valoare. Bibliotecile pot fi arse, trebuie aparate de invadatori de aceea la noi s-a preferat perpetuarea stiintei si a cunoasterii din gura in gura si din om in om.

Statul de tip  dacic, dupa modul lui de organizare a avut cea mai puternica si solida fundatie. Apelandu-se la cel mai simplu lucru. Memoria si invatatura din om in om. Faptul ca nu am avut academii nu inseamna ca am fost mai prejos decat altii.

Nici astazi serviciile secrete nu folosesc scrisul pentru a-si tramsmite informatii.

Pe cand europa era decimata de ciuma si alte boli incurabile la noi domnea curatenia. Dacii au stiut ca adunarile mari de oameni precum orasele sunt focarele perfecte pentru dezvoltarea acestor tipuri de boli. De aceea cel mai sanatos si ecologic mod de trai au fost satele rasfirate. Si daca considerati toaleta in casa un lucru demn de civilizatie raspundeti la o singura intrebare. Unde ajung fecalele dupa care trageti apa? Stiti cat de poluata e Dunarea la intrarea in tara? Stiti ce fel de mizerii colecteaza ea in afara de apele industriale?

Ganditi!🙂

Puteti prelua idei si informatii de pe acest blog spre propria voastra cunoastere dar e un lucru nedemn de un om educat ca sa preia aceste informatii in scopul de promovare a propriei imagini sau a castiga bani in urma acestui fapt, fara a memtiona sursa si autorul de unde a preluat sau s-a inspirat.

Standard