administratie

Ce se intampla atunci cand ii integrezi pe tigani?

Integrarea tiganilor?????????????????????? Ce se intampla cand ii amesteci pe romani cu tiganii???

Atunci cand intr-un pahar pui apa fierbinte si apa rece dupa un timp apa din pahar ajunge la aceeasi temperatura. Echilibru termodinamic dar astazi am sa vorbesc despre echilibru “de stare”.

Fiecare “stare” cedeaza o parte din starea ei pentru a primi din starea celeilate. Adica Romanii cedeaza din buna lor educatie si din ceea ce inseamna spiritul romanesc petru a primi din starea tiganilor adica: obiceiuri de scandal, atitudine de satra intr-un cuvand tiganie. Si te mai intrebi cand si cum s-au tiganit romanii?

Ce am scris nu e xenofobie, nici rasism nici instigare la ura asa cum acesti termeni mi-au fost atribuiti in alte medii de comunicare. Am explicat doar ce am vazut cu ochii mei ca se intampla.

Cum a ajuns Bucurestiul de la Micul Paris la Marea Tiganie? Simplu! Avand primari tigani care si-au dus cu ei obiciurile tiganesti de a rezolva problemele si mai ales le-au oferit extrem de multe sanse si ocazii de a iesi in fata tiganilor. Si in loc de o capitala frumoasa asa cum era cel putin pe vremea comunismului a ajuns un oras cu satra la vedere.

Prea multa tiganie oriunde ai privi. Tiganii acum se cred domni, cei care au ajuns sa se vada realizati iar saracii romani parca s-au tiganit cu totii.

Atunci pentru ce au mai murit bunicii nostrii pe front? De ce a mai fost Horea tras pe roata? De ce mii de romani nobili la suflet si-au mai varsat sangele de pomana?

Daca intervine dreptul istoric tiganii sunt apatrizi. A fost o greseala sa-i incetatenim. Este pamant destul pe lumea asta, asa cum s-au tot plimbat pana s-au aciuat pe aici pot sa se plimbe in continuare si sa se aciueze in alta parte.

Romanii si-au parasit tara cu milioanele ca sa mearga sa munceansca in strainatate. O pot face si tiganii.

“La tigan sa nu-i spui cioara ca se supara si zboara” vers dintr-un cantec care se canta inclusiv la nunti in Ardeal  pe vremea comunismului dar pe care nimeni nu-l considera “rasist”🙂

1-7a

 

Standard