administratie

Propunere proiect credit pentru dezvoltarea economiei romanesti

Adresa către Ministerul Finanţelor Publice

 

Propunere proiect de creditare a companiilor care activează în economia românească.

 

Prin prezenta doresc să supun analizei dvs. posibilitatea ca agenţii economici romani, plătitori de TVA să vireze către Statul Român doar 50% din valoarea TVA colectata, diferenţa de 50% să rămână în contul agentului economic şi să se considere credit pentru dezvoltare oferit de Statul Roman.

Personal consider că această măsură ar conduce pe termen lung la o mai mare transparenţă  în actele contabile. Companiile ar fi motivate să investească în cercetare-dezvoltare, marketing, creare noi locuri de muncă, având la dispoziţie un capital pentru dezvoltare nepurtător de dobândă. Cu menţiunea ca beneficiari să fie doar agenţii economici care şi-au depus la finanţe un plan pentru dezvoltarea afacerii.

 

Problema economiei româneşti sunt banii şi implicit accesul la credite pentru dezvoltare. Multe companii îşi ascund cifrele exacte ale încasărilor şi implicit ale profitului, lucru care de multe ori a condus chiar la imposibilitatea accesării de fonduri sau credite, părând “nesănătoase” d.p.d.v. financiar în ochii creditorilor sau finanţatorilor.

Pentru construirea de norme metodologice de aplicare a acestei prevederi  cât şi pentru introducerea ei in dezbatere publică vă stau la dispoziţie.

 

 

Economist,  Adelina Mărieş

Baia Mare, România

  1. Feb. 2015

 

Nota:  prezenta solicitare a fost trimisa pe adresa de e-mail PetitiiMFP@mfinante.gov.ro  cu cerere electronica de livrare si citire.

Update: cererea este inregistrata la Ministerul Finantelor Publice cu nr. 623673/ 17.02.2015

 

Standard