cugetari personale

Ce inseamna sa fii un lider puternic?

Sa fii un lider puternic e cam acelasi lucru cu a fi un om puternic.

Un om nu are nevoie de putere. Puterea desi o ai nu-ti foloseste la nimic. Un om are nevoie de optimism caci de aici izvoreste puterea care aduce cu ea multe beneficii.

Un om are nevoie de incredere si optimism. Asta inseamna putere. In general oamenii tind sa se indoiasca cam de orice, si sa se teama de rezultate imaginare, negative.

Un om si un lider puternic inspira incredere si sigurnta. Ori numai un om optimist poate inspira incredere si mai ales siguranta. Nu poti fi sigur, daca te indoiesti iar daca te indoiesti nu mai esti optimist. La toate acestea se adauga intelepciunea pentru ca datorita intelepciunii poti face diferenta intre ceea ce merita spus sau facut si ceea ce nu merita pentru ca ar putea conduce la alte neplaceri.

Un lider puternic are harul de a lucra cu oamenii. Un lider puteric le ridica moralul  celor din jur.

Un lider puternic nu critica, nu condamna nu judeca. Un lider puternic corecteaza, ajuta, si le deschide ochii celor din jur pentru a se putea corecta singuri.

Si femeile pot fi lideri la del de puternici ca si barbatii mai ales daca isi folosesc spiritul matern. Acela de a avea grija de altii si a oferi dragoste.

Maria Tereza spunea “In lume este foame mai mare de dragoste decat de paine.”

Daca vrei ca un copil sa nu te uite toata viata spune-i o vorba buna. Da-i un sfat prietenesc si incurajeaza-l. Toata viata isi va aminti pentru ca l-ai apreciat si incurajat atunci cand a fost mic.

Toti suntem copii. Mai mici sau mai mari.

Un om optimist are calitatea de  a oferi dragoste celor din jur. Cum sa poata un om pesimist sa faca asta cand el e preocupat cu fel de fel de  ganduri sumbre. Vedeti cat de important e optimismul in viata unui om.

Ce am scris mai sus e calea de a avea prieteni adevarati care nu sunt in jurul tau pentru banii pe care ii ai sau nu-i ai, pentru functia pe care o ai sau nu o ai sau pentru ca temporar se vor folosi de tine.

1-7a

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s