cugetari personale

Educarea parintilor e la fel de importanta ca a scolarilor

Daca Statul Roman ar fi un stat responsabil atunci ar acorda cea mai mare atentie educatiei si invatamantului.

Daca o natiune sau un popor doreste sa domine lumea atunci investeste in educatie avand cel mai bun sistem de invatamant. Daca educi omul, bine, de mic il pregatesti pentru viata pentru ca, copilul cand e mic invata cel mai repede.

Daca Statul Roman ar fi un stat responsabil atunci ar investi si in educarea parintilor nu doar a copiilor E foarte important cum se poarta parintii cu copii atunci cand acestia sunt mici.

Daca parintii isi critica copii excesiv de mult crezand ca in felul acesta fac educatie cu propriul lor copil si ca e mult mai bine decat sa-l bata, acesti parinti gresesc. E la fel de rea si critica si bataia. Daca nu stii ce sa le spui copiilor cand sunt mici e la fel de rau ca a te ocupa de ei excesiv de mult.

Daca copii sunt criticati excesiv de mult unii pot sa-si rateze viata si in loc sa ai un copil care sa reuseasca in viata o sa ai un copil care ii va urma pe altii si va asculta de altii. In loc sa ai un copil sanatos vei avea un copil depresiv, introveertit si retras.

De aceea e foarte important ca atunci cand copii sunt la gradinita paritii trebuie sa stie sa aiba rabdare cu copii, sa le explice, sa le raspunda la intrebari etc. Cei care se ocupa de psihologia educarii copilului inteleg perfect.

Da si parintii trebuie educati cum sa se poarte cu un copil de gradinita, cum sa se poarte cu un copil de scoala, cum sa se poarte cu un adolescent si cum sa se poarte cu copilul lor dupa ce acesta devine om in toata firea.

Au fost oameni care mi-au spus  “cei 7 ani trebuie sa-i ai de acasa nu sa ti-i ofere invatamentul”  dar  daca nici parintii nu stiu cum sa le ofere copiilor cei 7 ani de acasa atunci ce facem?

Da, un invatamant de calitate si sanatos ar educa si parintii. Da, invatamantul de stat romanesc trebuie sa fie cel mai sanatos aparat. 

Domina lumea tara sau natiunea care se impune cultural, informational, tehnologic si artistic.

Si probabil la cum stau lucrurile va urma sa domine lumea si tara cu cea mai naturala agricultura, cu cea mai pura apa potabila, cu cel mai bun aer.

De exemplu americanii s-au impus in domeniul lingvisic, al filmului si al unor curente muzicale.

Japonezii s-au impus in domeniu tehnologiei.

Chinezii in domeiul artelor martiale, al productiei si manufacturii.

Francezii in domeniul modei.

Daca as fi ministrul invatamantului aceasta ar fi prima reforma care as avea-o in vedere.

Dar nu uitati sunteti pe un blog de idei. Aici am scris doar ideea nu si solutia si strategia de implemetare. Intr-un alt context merita spuse si acestea. Dar nu am nevoie sa fiu Ministrul Invatamantului sa fac asta.😉 Se poate si altfel cu acelasi rezultat.

1-7a

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s