cugetari personale, intelepciune

Cei care nu s-au intalnit cu OPTIMISMUL nu s-au intalnit nici cu Dumnezeu

De aceea pesimistii aleg fie sa se duca la biserica fie sa devina atei. Cum poate fi un om care nu s-a intalnit cu Optimismul? Nu poate fi decat ursuz, morocanos, deprimat.

Dar cum este un om optimist? Vesel, plin de entuziasm si mai ales de energie. Din optimism ne alimentam cu energie, vitalitate, vigoare.

Oamenii optimisiti sunt inteligenti.

Pesimistii si cei deprimati se duc la biserica ca sa se intalneasca cu Optimismul, adica cu Dumnezeu, dar ei nu stiu ca Dumnezeu nu locieste in casa plangerii. Casa plangerii, e biserica, doar unde altundeva se duc disperatii decat la biserica si de aici devin pacientii spitalelor de boli psihice. Mergeti daca aveti ocazia sa vizitati un spital de boli mintale. O sa vedeti ca mai toti pacientii au treaba cu Dumnezeu si mai toti nu doar ca stau de vorba cu El dar l-au si vazut fizic. Ei bine daca esti laic si ai astfel de vedenii esti nebun, daca esti calugar sau popa esti sfant.

In Biblie in cartea Genezei spune “Dumnezeu a zis sa fie lumina! si a fost lumina”, “Dumnezeu a zis sa fie o intindere de ape…”, ” Dumnezeu a zis: Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesuptul cerului”

Iata credinta si otimismul.  Materia este influentata de campul electro-magnetic provocat de cuvant darmite de gand. De aceea trebuie sa fiti responsabili de orice cuvant pe care il spuneti pentru ca ele au putere de porunca asupra materiei. Responsabilitatea cuvantului trebuie sa o avem cu totii.  Esti responsabil pentru fiecare cuvant pe care il spui.

Daca spui cuvinte optimiste acestea prind viata, ori toti ne dorim o viata frumoasa si o viata frumoasa poate fi numai daca spui cuvinte frumoase. Optimismul este insasi viata si dorinta de a trai si pentru cei in deznadejde, speranta.

“Nelinistea din inima omului il doboara, dar o vorba buna il inveseleste” (Proverbele 12:25). Numai un optimist il poate intari cu o vorba buna pe cel slab si trist, cel pesimist nu poate face caci el nu poate vedea lumina si speranta. Pentru asta oamenii optimisti sunt puternici.

“Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: Ridica-te si arunca-te in mare, si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce va zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.”  (Marcu 11: 23-24) In asta consta toata credinta. Acesta e tot secretul dar numai un om optimist poate crede ca ceea ce cere i se va si implini.

Pentru asta nu ai nevoie sa te duci in “Casa plangerii” adica Biserica cea intunecoasa de unde nu poti vedea lumina soarelui. Si a te ruga nu inseamna poeziile rostite la Biserica ori de prin cartile de la manastiri. Inseamna a vorbi cu Divinitatea. Adica cu ceea ce nu vedem dar simtim ca exista si locuieste in noi.

“Adevarat,  va spun, ca, cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe care Eu le fac, ba inca va face si altele mai mari decat acestea” (Ioan 14:12). A crede in Isus nu inseamna a te duce la Biserica si a te inchina la mazgalituri pe post de picturi si icoane. A crede inseamna a fi convins de sinceritatea si puterea unui om optimist.

Pesimistul spune ca nu e posibil.

Realistul spune, nu stiu trebuie sa testez, sa analizez, sa vad sa verific, sa demonstrez.

Optimistul crede.

De aceea optimistii savarsesc minuni. Pesimistii fac numai dezastre iar realistii ii analizeaza pe altii.

Optimism = Credinta = Viata = Putere

Ce mult face o interpretare corecta!

Tot ce am scris mai sus in afara de citatele din Biblie, imi apartine ©Adelina Mărieş  si am scris spre a va fi de folos asa cum mi-a fost si mie in viata.

1-7a

Standard

6 thoughts on “Cei care nu s-au intalnit cu OPTIMISMUL nu s-au intalnit nici cu Dumnezeu

 1. Mereu am fost contra ideii de credință, cea din zilele noastre. Conform acesteia, dacă te duci la biserica, dacă pupi mana preotului, dacă le respecți “ordinele” care cică vin direct de la Dumnezeu și doar dacă trăiești în smerenie și mai știu eu ce chestii d.astea, ești credincios. Dacă nu, citez cuvântul unui preot “Dumnezeu nu te vede”. Aceste cuvinte mi.au fost adresate în momentul în care am jignit biserica ducandu.ma într.un tricou și blugi trei sferturi sa cer un sfat. Nu numai ca am fost refuzat din pricina vestimentației, am fost certat. “cum îmi permit sa intru asa în biserica?! […] Dumnezeu nu ma va vedea niciodată cu o astfel de atitudine”
  Din motivul asta și nu numai, sunt cu totu de acord cu ceea ce ai postat. Dumnezeu e în noi, nu în icoane. Mai mult, doar un optimist poate cunoaște divinitatea sufletului sau.

 2. Iti multumesc frumos pentru comentariu.
  Sunt foarte de acord cu tot dar in special cu ultima propozitie “doar un optimist poate cunoaste divinitatea sufletului sau”

 3. Pingback: Urbanistica, peisagistica si arta pot ajuta la dezvoltarea orasului Baia Mare | Adelina Maries

 4. Pingback: Mndria de a fi roman nu inseamna xenofobie | Adelina Maries

 5. Michael says:

  La restaurant draga yuliii17 cum te duci imbracat,in pantaloni scurti sau neadecvat,in locurile unde trebuie sa ai putina decenta sa zicem……multa lume are gandirea aceasta, ca de ce nu m-a primit asa cum sunt..tine de respectul pentru care trebuie sa-l oferi…asa cum te duci imbracat frumos pentru a oferi un respect pentru cei din jur asa si in biserica oferi un respect preotilor si in primul rand lui Dumnezeu…si ideea de sarutat mana sau acele lucruri care nu le agreezi,nu trebuie sa le iei mot-a-mot,trebuie sa vezi esenta acelui lucru..in fine ca sa ajungi la etajul 10 al blocului este mai bine sa mergi pe scari decat sa iei liftul…..asa ca ia-le incet ,cerceteaza,citeste,informeaza-te,intreaba si toate le vei intelege foarte simplu si frumos! Doamne Ajuta!

 6. Michael says:

  Si Adelina in ceea ce priveste religia nu stiu ce fel de religie esti, insa nu cred ca esti ortodoxa,un sfat ar fi sa citesti sfintii parinti si ai sa intelegi mult mai bine tot ce tine de legatura cu Dumnezeu si ce mai vrei tu,in ortodoxie gasesti toate raspunsurile asa cum si monahul Nicolae Steindhardt mentioneza foarte bine (recoman sa citesti Juranul Fericirii-cartea dansului)…..,pana atunci eu zic sa te lasi de sfaturi duhovnicesti pentru ca esti pe langa…numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s