cugetari personale, psihologie

Cu iubire orice e posibil. Unde este iubire este si credinta ca toate lucrurile pot deveni realitate si ca miracolele exista.

Femeile s-au luptat pentru a avea drept de vot, s-au luptat pentru a munci cot la cot cu barbatii dar oare de ce nu au constietizat ca ar trebui sa fie si mame mai bune. Dar mai ales femei mai bune. 

Orice femeie e frumoasa, cu atat mai mult daca se respecta si are grija de ea. In concluzie femei urate nu exista, orice femeie care face o vizita la salonul de infrumusetare devine frumoasa. Dar pentru a deveni un ideal feminin e nevoie de mai mult. E nevoie de inteligenta, intelepciune dar mai presus de toate de iubire.

Pentru a va familiariza cu tema am sa fac trimitere la viata personala. Lucru de care nu imi e jena sa recunosc, sau sa spun.

Eu personal de la mama mea nu am primit nici o explicatie, nici un raspuns la vreo intrebare, nici o incurajare, nici macar o imbratisare ci doar critica. E singurul lucru de natura emotionala si nemateriala pe care l-am primit.

Si nu sunt singura persoana, ca mine sunt mii de copii care au primit din partea parintilor astfel de “atentii”.

E drept oamenii care au suferit de copii devin mai sensibili, mai intelegatori in multe cazuri mai inteligenti datorita unor nevoi. Cine a suferit stie cat de mult doare si atunci nici altora nu le doreste asemenea trairi.

De multe ori in viata chiar nu avem nevoie de incurajari, dar nici de piedici, sincer nu avem nevoie.

Iar parintii care nu pot ajuta, incuraja ce fac? Exact ce face omul in general, critica. Sta cu mana in san si zice, “daca eu nu fac nici tu sa nu faci”. E o diferenta enorma intre educatia prin critica si educatia constructiva prin explicatii si rabdare pana si cel mai mic intelege.

Vedeti, cum totul porneste din familie! De la parinti, si de la mame in special.

Copii stau mai mult cu mama. Daca mama nu-si invata si educa frumos copilul acel copil devine un om matur plin de atitudini arogante, negative s.a.m.d. Daca mama nu-si invata copilul sa inteleaga diferentele atunci acel copil devine un om matur plin de invidie si de aici pornesc enorm de multe atitudini josnice.

Da, sunt si copii care se educa singuri, dar profesorul lor a fost durerea. Durerea e profesor bun, dar nu inlocuieste lipsa iubirii sau a unei imbratisari calde. Ori pentru ce traim, care e bucuria si fericirea vietii decat iubirea?

Parintii rai, isi gasesc o singura scuza. Greutatile si problemele vietii dar ei uita de  faptul ca nu stiu sa aiba rabdare cu copilul lor, sa se opreasca cateva minute sa-i explice si sa-i raspunda la intrebari ceea ce il face pe acel copil sa devina nervos si agitat. Pentru ca copilul nu are de unde sa stie, de aceea intreaba sau cere pentru ca vrea sa cunoasca.  

De ce voi drage mame atunci cand va vedeti depasite de ce nu “luptati” pentru pace si armonie, pentru a cere explicatii ca si voi sa intelegeti la randul vostru pentru a explica mai departe. V-ati “luptat” pentru egalitate, pentru drept la vot,  dar pentru bucuria de a fi om de ce nu ati “luptat”? De ce nu militati pentru pace, armonie, pentru buna intelegere pentru ca de la voi dragi femei porneste tot ce se cheama familie. Aveti cel mai important rol in viata unei societati, aveti rol decisiv pentru tot ce inseamna natura umana si voi nici nu va dati seama ce rol important v-a dat viata.

Pentru ce mai “luptati”? De ce nu ati “lupta” sa fiti mai intelepte, mai inteligente. mai iubitoare, mai calde, mai blande, mai bune intr-un cuvant mai feminine. Iar daca ati fi femei adevarate nici partenerul de viata nu v-ar parasi. Este o vorba “cainele satul de carne nu se uita la o coaja de paine aruncata de un trecator” cam asa si cu dragostea si familia.

Aveti puterea ca sa va educati proprii vostri soti, daca nu sunt cizelati, aveti puterea sa faceti din sotul vostru un om de succes, aveti puterea sa faceti din sotul vostru un om admirat de societate. Dar fara drgoste,  intelepciune si inteligenta nu veti putea face nimic. Cu iubire orice e posibil.

Si atunci e explicabil de ce bossy woman, nu se bucura de succes in randul barbatilor. Barbatii au aceleasi asteptari de la o femeie pe care le are un copil de la mama sa. Daca femeia stie tine bine fraiele naturii sale si sa le imbine armonios cu profesionalismul atunci devine un simbol, un idol.

Femeia inteligenta? Nu toti oamenii au experiente de viata similare, de aceea oamenii stiu lucuri diferite, pentru ca au trait diferit. E intelepata femeia care nu jicneste mandria unui barbat prin inteligenta ei. Orice om, mai inteligent din fire trebuie sa stie sa lucreze cu cei mai putin inteligenti. Inteligenta se poate dezvolta la orice om intr-o maninera sau alta. Barbatul prin natura sa se simte dator sa fie mai inteligent, mai puternic decat o femeie pentru ca asa isi constientizeaza el, rolul in viata si societate. Daca intalneste o femeie mai sus decat el se simte intimidat sau apar reactii negative de respingere a femeii. De fapt el, barbatul respinge ceea ce nu poate accepta. Un barbat care nu simte um pericol din partea unei femei inteligente o va accepta si iubi. Sunt mii de barbati care se simt atrasi de femei inteligente.

Politicienii dupa mine, nu au nici o scuza, nu stiu ce scuza ar putea avea bataia de joc. Dintre toate lucrurile bataia de joc, se iarta cel mai greu. Si ei sunt constienti ca nu fac bine ceea ce fac, dar continua sa faca.

1-7a

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s