intelepciune, psihologie

Cea mai frumoasa calitate a unui om e inteligenta

Cea mai frumoasa si mai utila dintre toate calitatile de care poate dispune un om, este inteligenta.

O ador. Inteligenta e naturala, o avem cu totii. Inteligenta apare singura atunci cand iubesti viata, cand apreciezi tot cee ce exista in jurul tau. Cand apreciezi, viata si toata creatia care exista pe acest Pamant, devii curios sa cunosti, sa stii si sa te bucuri de tot ceea ce exista si atunci devii si inteligent. Curiozitatea este o forma a inteligentei. Cei curiosi stiu multe tocmai pentru ca sunt curiosi sa afle, sa stie, sa primeasca sau sa gaseasca explicatii.

Cei care iubesc ceea ce exista au si o memorie fantastica. Memoria involuntara, o forma a memoriei care devine activa atunci cand iti place ceva extraordinar de mult incat retii instantaneu fara sa faci nici un efort. A invata presupune un efort, a intelege si a descoperi vine de la sine la oamenii care iubesc si apreciaza. Poate fi la nivel profesional, la nivel artistic, poate fi legat de faptul ca iubesti oamenii, pentru ca iubesti orice ai vrea tu sa iubesti.

Dragostea de viata si inteligenta sunt prientene de nedespartit.

Chiar si oamenii sumbrii, care au devenit negativi datorita unei suferinte, unei dezamagiri, in sufletul lor inca au o dragoste si atunci asa se explica de ce in unele cazuri oameni cu o alta stare sufleteasca pot avea inteligenta si chiar succes. Pentru ca inteligenta e sora cu iubirea, si atunci cand iubesti mai si suferi.

Dar totul exista datorita entuziasmului.

Chiar iubesc oamenii inteligenti, ii iubesc din tot sufletul incat am constatat ca am inceput sa-i colectionez cu pasiune.

Tot ce am scris mai sus imi aprtine, am scris pentru sufletul vostru, ca sa va fie de folos dar daca doriti sa folositi in speech-ul vostru in diferite situatii oral sau in scris va rog acordati o nota de respect si citati sursa. Pentru ca asa e elegant si nobil.

1-7a

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s