politic

Ce nu au inteles admisnistratorii banului public

“Banul public nu este al tuturor si al nimanui. “

Banul public trebuie sa serveasca nevoilor majoritatii cetatenilor.

In primul rand banul public trebuie sa-i ajute pe acei oameni care nu se pot ajuta singuri, copii din casele de copii, oamenii saraci, nevoiasi sau care accidental au ajuns intr-o situatie critica.

Daca vrei sa stii cat de bogat sau de dezvoltat e un stat, uita-te cum o duc cei mai defavorizati si atunci iti dai seama la ce nivel de intelegere e societatea respectiva.

Degeaba esti bogat pentru ca ai furat din bani publici, in afara in cercurile cu lume buna nu o sa te bage nimeni in seama daca averea ta provine din bani furati de la cetateni pe care i-ai saracit. Intelegeti asta stimati politicieni.

Singurele cercuri in care aveti acces in afara sunt cele de interlopi sau cei care au facut avere ca si voi. Cum e sa va simtiti marginalizati chiar daca aveti bani?

Pe urma banii trebuie sa deserveasca invatamantul si cultura. Acestea ar trebui sa fie gratis nu un apanaj al elitelor. O populatie  care are acces la invatamant si cultura gratis devine un stat dezvoltat cu conditia clara si obligatorie ca invatamantul sa fie de calitate, profesori antrenati si formati sa fie profesori cu rezultate imediate s.a.m.d. stiti voi la ce ma refer. Nu sunt pentru scoli si universitati private. Tot cetateanul indiferent daca e bogat sau sarac trebuie sa aiba acces la educatie de calitate in mod GRATUIT.

Asa stimati politicieni nu o sa va fie rusine ca sunteti romani cand o sa iesiti in lume, ba din contra o sa fiti mandri. Nici in prezent nu aveti de ce sa va simtiti deloc rusinati ca sunteti romani ci doar pentru lipsa de performante si rezultate in profesia voastra de politicieni si admisnitratori ai banului public.

Sanatatea. Aici iarasi e un domeniu important. Scoase din spitale si farmcii toate medicamentele cu efecte adverse. Nu poti lua medicamente pentru ficat care sa-ti afecteze tensiunea. Nu poti veni din spital mai bolnav decat ai intrat doar pentru ca un sistem mafiot si corupt a pus stapanire pe bolnavi facandu-i sa devina  consumatori dependeti de medicamente. Capatilaismul de tip consumerist importat din SUA nu are ce cauta in Romania.

Iar lucrul facut de mantuiala numai ca sa-l mai facem si la anul ca sa mai platim alti bani catre aceleasi firme castigatoare de licitatii trucate e imposibil. Banii nu pot fi stransi de la toti si sa se intoraca numai la cativa oameni care astfel devin pe zi ce trece mai bogati si oamenii de rand mai saraci. Asta e furt pe fata.

E timpul sa deveniti constienti pentru ca exista si alte solutii si alternative, ce faceti voi stimati politicieni e cel mai prost lucru dintre cele mai proaste. Ati ales cele mai slabe solutii pe care le credeti cele mai eficiente.

Trebuie sa constientizati un lucru banul trebuie sa produca plus valoare atunci cand ajunge la stat si nu principiul pe care se merge acum, banul trebuie cheltuit si risipit indiferent cum.©

In Romania tebuie sa existe sanse egale si pentru orfani, saraci sau bogati. Sa primeze caracterul, rezultatele, munca si nu averea de acasa. Prin asta se caracterizeaza un stat dezvoltat si civilizat.

In asta consta sa fii un bun administrator al banului public, adica sa produci plus valoare.© Adelina Mărieş

Tot ce am scris mai sus imi apartine si este supus dreptului de copyright. Orice idee poate fi preluata mai departe in scris sau oral cu o minima nota de respect pentru mine si ceea ce am scris. Asa este frumos sa citezi sursa prin asta denoti ca esti un om care respecti munca altora. 

1-7a

 

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s