arta si cultura, politic

Ce este un lider de opinie? Intre diplomatie si curaj

Un lider de opnie este o persoana ale carui idei, ganduri ai atituini sunt ascultate si preluate si de altii.

Dar ca sa fii lider de opinie trebuie sa fii neaparat diplomat? Se poate ca adevarul sau dreptatea sa fie inteleasa daca este prezentata cu diplomatie?!

Raspunsul e unul singur, doar de catre unii, ceva mai educati si cu experienta de viata specifica. Restul isi dau seama ca e grav numai atunci cand bati cu pumnul in masa, cand spui lucrurile raspicat si cand implicit “sifonezi” pe cineva care nu-si doreste ca aceste lucruri sa devina intelese.

Ei bine, ai face pe oameni sa inteleaga consta in cpacitatea de a explica. Asta face un lider de opinie sa fie unul de succes, capacitatea de a explica, de a se face inteles de cei multi sau de catre cine trebuie.

Avand in vedere criza de identitate culturala, nationala, ideologica sau politica, Romania are astzi nevoie mai mult ca oricand de un lider de opinie capabil sau dupa caz capabila sa faca masele sa simta valoarea de a fi roman.

Cum sa fii un politician bun cand tu nu iti cunosti valoarea de a fi roman, nu-ti cunosti cine iti sunt stramosii, cand de mare era pamantul locuit de ei, ca intreaga Europa centrala si de est le apartinea. Ei erau cei care cultivau aceste pmanturi, pana sa le fie furate.

Romanul este atat de intelegator, altruist si darnic, atat de bine era educat din familie incat astazi e greu de inteles cum de tot ce era o data la indemana taranului astazi e doar pentru elite. Asta a facut cultura bolsevica din romani. Le-a denaturat ceva ce era al lor, in mod natural, din familie, adica educatia, cultura la nivel de arta si constiinta unui neam.

Expresia “mai ciobane” le apartine comunistilor. Ciobanul, era ceva nobil in cultura arhaica.

Dovada!? Fluierul ciobanului roman, intr-un concert de orchestra clasica la vecinii nostri unguri.

Va invit sa ascultati ca sa intelegi

 

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s