business

In timp ce alte popoare scriau in piatra noi am scris pe haine

Avem un costum si port popular dus la rangul de arta si chiar mai mult decat atat. Sute de costume si motive pe teritoriul Romaniei de astazi ca sa nu mai spun si de cele din afara granitelor oficiale. Unde mai gasiti atata bogatie muzicala in ritm, categorii: de dor, de jale, de bucurie etc. Atatea stiluri de dans? Suntem deosebit de bogati.

Motivele de pe porturile populare nu sunt simple motive ci reprezentari sau codificari.

Stiu ca toti mesterii populari cu traditie cunosc o parte din insemnatatea motivelor brodate pe costumele populare, altele s-au pierdut in negura timpului dar a-ti scrie viata pe hainele pe care le porti nu poate fi decat de o profunda insemnatate.

Daca unui popor ii poti distruge constructiile, arde cartile ii poti  smulge si hainele de pe el? De ce au ales dacii sau rumanii sa-si scrie cultura si viata pe haine? De ce? De ce au scris in suflet, in limba si nu au scris pe monumente?

Un om sau un popor poti sa-l dezbraci de ceea ce este el? NU, pentru ca nu-i poti smulge sufletul afara din piept.

Oare ce au infruntat dacii in istoria eveului mediu?

Adevarata Romanie  nu poate fi decat in granitele lui Burebista.

Mai jos aveti un link catre un articol deosebit despre motivele astronomice de pe portul popular mai vechi de 7000 de ani.

Celebrul triunghi cu un ochi in mijloc si cu raze ce izvoresc din el, asa zisul simbol al Iluminatilor dar care il gasim pe toate cupolele de bisereci ortodoxe si chiar in motivele populare romanesti. Simbol de pe meleagurile noastre mai vechi decat Egiptul antic.

Densusianu spunea in cartea sa “Dacia preistorica” ca de-a lungul Nilului sunt localitati cu nume romanesti, adica peslage, un stramos al dacilor.

Va invit sa cititi articolul si sa cititi cartea “Dacia preistorica” pentru ca stramosii nostri si-au scris istoria pe haine si oral in folclor si legende. O sa descoperiti ca ceea ce astazi credem legende, acele lucruri chiar au existat.  Inclusiv “pastele cailor” sau printul pe cal alb asa cum am aflat intr-o emisiune sub semnatura Daniel Roxin.

http://adevaruldespredaci.ro/senzational-motive-astronomice-in-arhitectura-traditionala-romaneasca-similare-semnelor-de-pe-tablitele-de-la-tartaria-galerie-foto/

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s