economie

Cladirea sediului Remin, ideala pentru incubarea diferitelor activitati sociale si economice

Cei care au interactionat cu mine de-a lungul vremii stiu ca sunt pentru o economie planificata si pentru interventia statului in economie acolo unde este cazul. Mediul privat din Romania, la nivelul micului intreprinzator si nu numai,  nu are suficienta putere de a se sustine singur   intr-o lupta nedreapta cu capitalismul salbatic care si el la randul lui este o economie planificata in baza cosumerismului si a concurentei neloiale.

In baza acestor premise, consider ca mai mult decat necesar pentru economia orasului Baia Mare ca sediul Remin sa intre in posesia si administrarea Primariei spre a fi pus la dispozitia micului intreprizator aflat la inceput de drum, pentru sediul diferitelor ONG-uri culturale sau sociale s.a.m.d..

Primaria orasului are deja un sediu, dar ce facem cu micul intreprinzator? Nu toate activitatile pot fi incubate in Incubatorul de Afaceri din oras si nu toate activitatile pot suporta plata unei chirii intr-un spatiu privat din oras.

Daca analizezi un plan de investitii pentru o afacere start-up iti dai seama ca, costurile cu chiria si utilitatile pe un an de zile te costa mai bine de jumatate din bugetul de care dispui. Ori economisirea acestor bani pot ajuta la dezvoltarea si sustinerea afacerii si agajarea de personal.

Este nevoie de sedii pentru cabinete medicale si stomatologice sociale, detinute de ONG-uri si multe altele.

Orasul are nevoie de economie sociala. 

Vedeti, ca sa avem rezultate e nevoie de organizare si implicit planificare. Acesta e argumentul suprem petru care sunt pentru o economie planificata cu interventia statului acolo unde e cazul pentru a sustine acele categorii sociale, profesionale si de afaceri la inceput de drum detinute de oameni cu capital redus care nu-si permit anumite costuri.

Consider ca aceasta cladire a Reminului ar fi utila pentru a incuba diferite afaceri aflate la inceput de drum pentru o chirie cat sa sustina costurile de intretinere a cladirii.

Desigur ca acest lucru va intra in conflict cu alte idei sau proiecte dar sa  luam in considerare ceea ce este mai util si mai costructiv la aceasta data. O sa spuneti ca, politica Romaniei prevede sa nu intervina statul in ecnomie, dar eu va argumetez ca itervine. Firmele clientelare, licitatiile trucate, incurcarcarea micului intepinzator in sistemul birocratic, taxele de ifiintare a unui SRL care depasesc salariul minim pe economie e tot o iterventie a statului in economie. Si una chiar directa si lista continua prin stabiliea plafoanelor dobanzilor, cota TVA si a impzitului pe profit, nivelul accizelor la combustibil s.a.m.d..

Articole care te-ar putea interesa

Mai mult de jumatate din salariul consultantilor in marketing care ajuta firmele daneze sa patrunda pe pietele externe este suportat de catre stat

Cum putem avea crestere economica in Romania

Tot ce e scris mai sus imi apartine ca si idee si proiect de aceea ideile se pot face cunoscute numai citand sursa. 

1-7a

Standard

One thought on “Cladirea sediului Remin, ideala pentru incubarea diferitelor activitati sociale si economice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s