juridic

Circul taxelor si impozitelor – darea in judecata a cosilierilor si primarului

Actionarea in judecata a celor responsabili cu circul majorarii-micsorarii taxelor si impozitelor

Ce faci atunci cad ai un material deosebit de bine scris? Te folosesti de el.

In ianuarie a.c. la initiativa primarului de Baia Mare s-a hotarat modificarea taxelor si impozitelor.  La inceputul anului edilul apare in presa  cu un comunicat semnat de el. “Baimareni taxele si impozitele raman nemodificate”. Oameii merg sa-si achite taxele de functionare asa cum se practica la inceput de an, la ghiseul primariei Baia Mare, fiind nevoiti sa scoata din buzunar mai mult decat anul trecut. Scandal si suparare mare, presiuni din parte presei care ii dovedea in mod public minciuna, Primarul Municiupiului Baia Mare apare cu un nou comunicat “la initiativa mea, am decis micsorarea taxelor si impozitelor” scenariul deosebit de bine scris il cititi pe ziarMM accesand linkul http://www.ziarmm.ro/aventurile-piticilor-baimareni-umiliti-in-tara-imparatului-gulliver/#comment-46617

Acum ce e de facut?

Oameni de afaceri pusi in incurcatura si sub stres. Simplu darea in judecata intr-un proces colectiv. Proces deschis nu impotriva Primariei si Cosiliului. Proces deschis impotriva consilierilor pe numele lor din buletin dar invocandu-le functia si a lui Catalin Chereches care prin functia care si-a exercitat-o a pus in incurcatura proprietarii de afaceri, a mintit si manipulat. Proprietarii de afaceri sa ceara despagubiri drept daune pentru “bataia de joc” as spune eu, dar pentru “tesiunile create”, stres. Pentru faptul ca te-ai pregatit cu bani ficsi probabil fiid nevoit sa te imprumuti de diferenta etc.

Daca procesul ar fi deschis impotriva Primariei atunci la plata despagubirilor ar fi fost pusa primaria adica statul, si s-ar fi platit tot din banii cetatenilor si nu ai celor vinovati.

De ce acest demers? Pentru ca altadata sa nu-si mai permita sa-si bata joc de contribuabili. Timpul oricarui om de afaceri costa bani iar mediul privat trebuie protejat.

Daca eram in SUA, deja cateva case de avocati erau cu procesele deschise. Nu mai merge cu “e bine si asa”.

Statul trebuie sa respecte banii si timpul oricarui cetatean. Fiecare angajat bugetar este dator sa informeze corect, sa nu minta sau sa manipuleze cetateanul.

Asa le-ar fi spre vesnica invatare de minte sa nu-si mai bata joc de contribuabili si de cetateni.

Pentru o astfel de minciuna si manipulare daca cetateii ar dori sa traiasca intr-un stat democrat ar fi cerut ca primarul si consilierii sa-si scrie demisia.

Si va rog fara comentarii de genul “am sa demit prin vot o data la 4 ani” sau “daca nu ai votat cu cine trebuie” etc. O societate normala nu suporta miciuna, manipulare si bataia de joc 4 ani si nimeni nu poate prevede comportametul si atitudinea unui candidat, doar e deovedit ca sta in firea oamenilor sa se schimbe

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s