business

Problema Romaltyn, poluarea si interesele de afaceri la Baia Mare

Baia Mare, are sau mai sigur a avut un institut minier bazat pe specialisti. Nu stiu cati au mai ramas prin zona, dar in mod cert unii oameni de afaceri au aflat de la acesti cercetatori bogatia haldelor de steril care implicit polueaza orasul Baia Mare si zonele adiacente cu metale grele.

Cred ca primul comunicat de presa pertinent l-am citit pe ziarMM semnat de consilierul Calin Bota. Nu-l cunosc dar mi-a placut logica cu care a fost alcatuit acest comunicat.

Dilema, si pe drept cuvant pot sa-i spun dilema e ce facem cu aceste halde? Cine si cum va avea norocul sau dreptu sa le prelucreze.

Le vor prelucra rusii sau americanii, dar nu mai bine romanii?

Cum ecologizam zona?

Dupa modul in care a comunicat, adica dezastruos, Primarul, Catalin Chereches nu e de incredere pe problema poluarii. Chiar daca intentiile i-ar fi bune modul in care comunica lasa de interpretat contrariul.

Cum sa ai incredere intr-un om cu atitudine de copil razgaiat, care nu comunica ci mai mult ignora sau devine arogant. Cum un om de calibru sa aiba cel putin interesul de a sta la masa negocierilor cu un om cu un astfel de comportament?Jucatul dea alba neagra nu ajuta ba mai mult incurca. Cand a fost ales primar, oamenii spuneau vai ce bine va fi pentru oras. Chereches are relatii. Ce fel de relatii? Showbiz si cancan, caci altfel de relatii nici nu a avut si nici nu are, daca ar fi avut s-ar fi vazut. Drept urmare nu mai avem targ de inventica asa cum am avut in 2011, 2012. Primaria a gasit de cuviinta sa aloce fonduri pentru sarbatori in toate cele 4 anotimpuri dar in sprijinul inteligentei pauza.

Pardon, sa nu uitam are totusi relatii, Artmark si licitatiile cu opere de arta. Doreste sa mizeze in afaceri pe Colonia Pictorilor. Numai ca pictorii fiind mai boemi, nu vor decat cum vor ei.

In loc sa avem o rezolvare la o problema avem doar un proces intre primarie si Romaltyn si un munte de interese si probleme cauzate de aceste interese.

La Baia Mare, pentru ecologizare nu au fost atrase absolut nici un fel de fonduri, ori daca exista si eu nu stiu va rog sa le precizati. Dar nu lipsa fondurilor e problema ci interesele. In fond de ce s-ar aloca fonduri daca interesul este redeschiderea mineritului in zona conform raspunsului primit de deputatul Mircea Man. http://www.cdep.ro/interpel/2013/r337B.pdf 

Ce frumos, Ministerul Economiei are in plan prelucrarea uraniului. Oare de ce?

Inchei cu celebra intrebare “To be or not to be?”

Standard

11 thoughts on “Problema Romaltyn, poluarea si interesele de afaceri la Baia Mare

 1. Miner says:

  E clar primaru tine cu Ponta si Ponta vrea ca americanii sa ajunga la Baia Mare inaintea altora. Se preface Ponta ca tine cu rusii dar de fapt e cu americanii. Doar altfel de ce ar fi cu Chevron. Nu vor ca Romaltyn sa exploateze aceste halde. Asta e problema. Daca era vorba de alta companie cu alt actionariat primaru era de acord.
  Inca nu v-ati prins cum sta treaba?

 2. Miner 2 says:

  Pana si Chereches e de acord cu redeschiderea mineritului ori credeti ca mineritul nu polueaza ci strict numai Romaltyn? Te pomenesti ca mineritul a fi ecologic?! Sa nu mai manipuleze atat primaru Chereches si termine cu jocul asta copilaresc gen alba neagra si sa spuna lucrurilor pe nume.

 3. Hai pe bune says:

  Se pricepe Chereches la minerit ca la handbal. Asta nu stie ce inseamna afaceri, investitii. El stie doar bisnita si sa fie macota altora care il scot la inaintare. Zice ca sustine sportul de performanta, handbalul dar sutine doar echipa de fete la handbal nu si pe cea de baieti. Deci unde e sustinerea sportului de performanta? Minciuna a la Chereches. Asa si cu deschiderea mineritului. El nu sustine deschiderea mineritului ci stict un anume interes.

 4. OhBoy says:

  ei si ce ati vrea sa faca? Crezi ca daca tu erai in locul lui te-ai fi descurcat mai bine. Te asigur ca si pe tine pe cumparau sau te manipulau altii

 5. OhBoy says:

  Maramuresu e un judet mort. Nu mai produce nimic. Normal ca trebuie redeschis mineritu. Caci altceva nu ne duce capu sa facem. Ai tu cumva vreo propunere mai buna?

 6. Nebunie curata says:

  in urma cu cativa ani s-a propus construirea in zona meda a unui cartier rezidential ! alesesem locul , facusem proiectul dar am aflat ca (si nu numai eu ) pentru reducerea otravurilor intrate in pamant din iazule de decantare ( de steril ) de acolo ar fi nevoie de aproximativ 80 de ani si ca chiar daca acel iaz a fost desfiintat tot mai sunt posibile inbolnaviri doar pentruca stai mai mult ( locuiesti ) in zona ! atunci am renuntat la tot ! sigur il intreb pe alesul pnl cum ar raspunde alegatorilor de a caror sanatate se pare ca nu tine seama ! si in paranteza , avand in vedere ca proiectul nu a inaintat , cred ca si altii au gandit ca mine !

 7. Marius says:

  Interesant. Si Primarul de ce tace? El nu are nimic de zis ori nu l-au informat cei din echipa lui de imagine ca problema Romaltyn a cam explodat. Daca nu ar fi duplicitar ar fi de incredere dar la cat minte prin presa cred ca nici dracu nu mai are incredere in Chereches.

 8. Zen says:

  Acuma l-ai suparat pe Primar. Asa de trist nu l-am vazut de cand i-a murit tatal. Glumesc, o fi avand el alte probleme mai serioase
  Baia Mare si toata zona e o bomba ecologica de la minerit. Ii trebuie sute de ani sa-si revina. Toata natura a fost scoasa din echilibru.
  Ce a fost facut si pe vremea comunismului a fost facut supericial, toate s-au surpat si se vor surpa la fel ca si casa parasita.Oricum dai si alegi gresesti. Trebuie cantarit bine si oamenii, animalele si flora protejate

 9. Zen says:

  Tine, caci de unde “imunitate” pacat ca-si pune integritatea in joc pentru niste proxeneti care il duc de nas si-si bat joc de el. Ce sa faci daca Primaru e naiv si pune botu la toti camatarii, bisntarii si mafiotii de la coltul strazii care ar extorca si pe maicasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s