cugetari personale, politic

De ce politicienii trebuie sa fie integri? Ce este integritatea?

Integritate – politica, viata, familie

In politica actuala numai politicienii integrii pot face o opozitie reala. A fi integru inseamna a fi puternic. Integritatea solicita multe alte trasaturi de caracter si personalitate cum ar fi inteligenta, puterea de carater dar mai ales un om integru este imposibil de manipulat. Atat timp cat esti integru vei avea prieteni si dusmani sinceri.

Oamenii lipsiti de integritate nu prezinta incredere.

Am vazut oameni inteligenti dar lipsiti de integritate si am vazut oameni integri lipsisti de inteligenta dar oameni deosbit de inteligenti si integri in acelasi timp sunt un fel de “rara avis”.

Nimeni nu s-a nascut invatat dar daca nu ai norocul sa fii inconjurat de persoane intelepte si suficient de altruieste care sa te invete s-ar putea ca intreaga viata sa te intrebi “DE CE?”

De ce nu este nimeni alaturi de tine? De ce fug toti cand iti este greu s.a.m.d. ?

 

Ce este aceasta integritate? Pentru unii pare un fel de neologism sau un cuvant pe care numai in cartile de leadership  il mai citesc. De obicei cartile de leadership sunt carti fara drepturi de autor, scrise de regula prost si traduse in romana tomai pentru ca nu mai implica costuri ale dreptului de autor.

Integritate conform dex- INTEGRITÁTE f. 1) Caracter integru; sentiment al demnității, dreptății și conștiinciozității, care servește drept călăuză în conduita omului; onestitate; cinste; probitate.

 

Dar integru inseamna sa fii acelasi tot timpul. Sa nu te prefaci ca-ti place ceva ce nu-ti place doar pentru a obtine foloase temporare, sa nu minti. Adica sa fii corect, cinstit si transparent. Atat timp cat esti transparent oamenii stiu cine esti si cei care sunt la fel ca si tine vor veni singuri la tine conform unei legi naturale.

Oamenii integri nu-si ascund parerile sau opiniile de frica ce vor spune sau cum vor reactiona altii si nici nu vor inerca prin a-si ascunde adevaratele ganduri sa manipuleze sau sa se foloseasca de oameni. Nici macar minciunile frumoase nu te fac integru. Exista multe caii pozitive de a spune adevarul si de a rezolva probleme si conflicte.

Adevarul, e un fel de cal naravas, greu de tinut in frau, am mai sris despre asta dar de ce nu ai invata sa manuiesti adevarul in locul minciunii?

Exista multe alte cai de a fi cinstit si puternic. Doar cand esti sincer si transparent esti un om puternic. Atunci nimeni nu te poate avea la mana si santaja. Si asta inseamna integritate.

Integritate, mai inseamna sa ajuti pe cineva sincer fara sa astepti nimic in schimb. Ce fel de ajutor e acela prin care ajuti si pe urma in mintea ta spui “te-am ajutat acum tu imi esti dator mie”. Un om integru nu are nevoie sa i se intoarca favorurile si nici nu le asteapta. Inca un argument in plus de ce unii oameni nu doar par dar si sunt deosebit de puternici. Va avea nevoie vreo data un om puternic de favoarea altora?

Ce am scris mai sus este supus drepturilor de copyright. Textul sau ideile pot fi preluate numai citand sursa. A cita sursa e o forma de respect pentru timpul, munca si ideile altora. 

1-7a

 

 

 

 

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s