cugetari personale, economie, politic

Problema Romaniei, de ce nu poti face dezvoltare economica pe o distribuire sau redistribuire inegala

In primul rand cei care au bani extrem de multi, bani pe care nu-i pot justifica nu sunt interesati sa-i reintroduca in economia romaneasca pentru ca ar  da de banuit, asa ca fie ii investesc in strainatate in diverse fonduri de investitii sau alte afaceri, fie ii tin depozitati in diverse conturi bancare fie isi deschid companii offshore care devin actionarele altor companii din alte tari cum ar fi de exemplu Anglia care ulterior vin in Romania sub forma investitorilor straini pentru ca spun politicienii “da bine la public”. Dar aceste companii nu vin sa ajute omul de rand ci vin sa faca alte afaceri “grase” cu statul ori alte afaceri care de regula sunt afaceri de monopol.

Alta cauza consta in economia micului intreprinzator. Aici in Romania pentru omul sarac nu funtioneaza visul american decat in extrem extrem de rare conditii. Cum un om cu venit de 600RON poate aduna bani sa-si deschida un PFA, sau o ompanie in categoria IMM? Costuri de infiintare PFA ajung pe la 350RON, asta in cazul in care esti prestator de servicii caci cu un asemenea salariu nu poti fi produator. Iar ca sa-ti deschizi un SRL nici nu se pune problema te costa mai scump decat castigi pe o luna.

Statul Roman trebuie sa-si raporteze nivelul taxelor si impozitelor la nivelul salariului minim pe economie pentru a incuraja dezvoltarea clasei de mijloc, ori in cazul in care nu doreste sa le reporteze la venitul minim NET pe economie atunci trebuie sa reintoarca catre cetatenii cu venituri foarte mici servicii si avantaje foarte mari si extrem de construtive care sa-l ajute in a avea o sansa egala cu  cei care isi permit diverse costuri de afaceri.

In atare conditii cum de politicienii isi permit sa spuna “statul nu intervine in economie suntem in capitalism” pai stimati politicieni lipsiti de cunostinte si intelepciune voi nu pricepeti ca  sapati singuri groapa natiei voastre?

Textul scris mai sus cu toate ideile si subiectele puse in discutie poarta drept de semnatura si copyright. Nici un politician sau alt economist ori analist nu-mi poate prelua ideile, expliatiile sau analizele fara sa ma citeze. Nu fac munca voluntara ca altii sa castige notorietate de pe urma muncii, inteligentei si intelepciunii mele. 

Romanii trebuie sa invete sa respecte munca si ideile altora si mai cu seama cei care scriu in presa, apar la TV sau tin conferinte. 

1-7a

Standard

2 thoughts on “Problema Romaniei, de ce nu poti face dezvoltare economica pe o distribuire sau redistribuire inegala

 1. Sebastian Petras says:

  Salut Adelina,

  Noi ne-am pus pe ultima suta de metrii la organizarea Zilei Rosiei Montane ce va avea loc pe 6 febr, adica joi. Daca esti interesata sa participi, chiar sa participi la moderarea evenimentului in paralele cu alti. Vor fi filme dar si discutii pe teme actuale si localizate pe Baia Mare, problema cianurii (Romaltyn), tu fiind destul de ancorata in aceste subiecte…. Daca doresti sa participi activ, eventual pot sa-ti trimit linkurile la filmele difuzate pt a te “familiariza”

  Uite aici detaliile evenimentului https://www.facebook.com/events/1405467943035706/?previousaction=join&ref_dashboard_filter=calendar&source=1

  Joi, 6 februarie 2014, sărbătorim Ziua Roşiei Montane în Baia Mare!

  Cu ocazia împlinirii a 1883 de ani de la prima atestare documentară a Roșiei Montane, vă invităm la proiecții de filme documentare, expoziție de fotografie, dezbateri și prezentări, în care fiecare participant îşi va putea exprima părerea asupra subiectului.

  Ca în fiecare an, vrem să promovăm patrimoniul cultural și natural de la Roșia Montană și să facem cunoscută și recunoscută valoarea acestuia, demnă de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.

  Anul acesta, Ziua Roșiei Montane va avea loc în peste 20 de orașe. Urmărește-le pe:

  site: www.ziuarosieimontane.ro Facebook: www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco http://www.facebook.com/events/714399865246293/?fref=ts

  #ziuarosieimontane

  Intrare liberă

  PROGRAM BAIA MARE:

  6 februarie

  ora 16:00 – Scurtă prezentare a subiectului şi a filmelor expuse ora 16:10 – Proiecţie film lung metraj „Roşia Montană – Un loc pe marginea prăpastiei” / Fabian Daub / Germania / 79 min / 2012, urmată de o sesiune de discuţii ora 17.50 – Proiecţie filme de scurt metraj: „Zidurile. Making Of” / Mihai Goţiu / România / 18 min / 2013; „Roşia Montană există datorită vouă!” / Tică Darie / România / 6 min / 2014; „Localnici din Roşia Montană” / Tică Darie / România / 8 min / 2014; România – Geamăna / Tică Darie / Romania / 3 min / 2013; „Roşia” / Florin Cofar / Romania / 3 min / 2013 şi „Mesaj global pentru Roşia Montană” / Romania / 3 min / 2013, urmată de o nouă sesiune de discuţii.

  5-7 februarie – Expoziţie foto „Patrimoniul Cultural de la Roşia Montană” şi pericolul exploatărilor miniere pe bază de cianuri, în holul de la intrare al Bibliotecii.

 2. Sebi, iti multumesc frumos pentru invitatie. O accept cu mare drag mai ales pentru faptul ca pune in valoare patrimoniul cultural, geografic si arheologic pe care il inglobeaza aceasta zona. E superb ca acest eveniment se tine la Biblioteca Judeteana. Personal sunt extrem de multumita de managementul acestei institutii si de fondul de carte de care dispune. Va felicit pe toti pentru implicare🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s