afaceri/consultanta, agriculture, business, economie

Agricultura – Cel mai fierbinte sector de afaceri

In acest moment agricultura e cel mai fierbinte sector de afaceri din Romania.

Depinde cum vor juca actorii economici din Romania, dar daca toate continua asa cum am inceput sansele sunt extrem de mari sa avem un boom economic bazat pe agricultura.

Agricultura montana, de sera  sau de camp indiferent de locatia geografica poate fi si un imbold de sustinere a economiei locale, judetene.

Acolo unde omul greseste natura se razbuna. Tineti minte acest aforism.

E mult mai important sa putem salva comunitatile care au potential agricol decat sa le “trantim o groapa de gunoi” pe bani europeni. Datorita situatiei actuale a numi o locatie depozit de gunoi ecologic este pretentios pentru ca ecologismul nu exista in materie de “gunoi”.

Gropi uriase de gunoi vroiau sa faca si in alte zone din tara nu doar la Farcasa, Maramures. Au existat negocieri si tratative pentru initierea unor astfel de “afaceri  ” dar au ramas strict in stadiu de conversatii. Autoritatile locale din alte judete au lucrat diplomat.

Mai bine sa facem bani frumosi din Agricultura, domeniu in care avem un urias atuu: pamant bun, soiuri de legume, fructe, cereale deosebit de valoroase ca si gust, parfum, calitate si rezistenta.

Despre cum se pot autosustine comunitatile locale am mai scris pe acest link Afaceri ce se pot dezvolta in judetul Maramures folosind resursele locale 

Articol, scris cu dedicatie autoritatilor publice din judetul Maramures.

Si in incheiere cireasa de pe tort. In Transilvania exista un sat cu 40 de pensiuni turistice si  au agentie de turism bazata pe incoming. Aici sateni cu pensie de 400 RON au decis sa-si deschida pensiuni

 

Cu entuziasm

1-7a

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s