cugetari personale, intelepciune

Romania are nevoie de un lider

Romania, in acest moment are nevoie de un lider exact asa cum un sportiv are nevoie de un antrenor care sa-l conduca spre performanta si victorie.

Romania are nevoie de un lider care sa o insufle, care sa-i dea incredere, forta si curaj. Daca inca nu ati aflat asta e insusi esenta leardshipului.

Daca stam si asteptam pana se trezeste constiinta neamului ne mananca  lupii.

Numai cel care ii cunoaste pe romani ii poate conduce in rest nu va reusi nimeni nici sa-i conduca nici sa-i pacaleascsa. 

Romania are nevoie de un lider care sa-i reprezinte valorile. Ori valorile din mosi strabuni ale romanilor au fost:

  • intelepciunea
  • siritul liber
  • darzenia
  • armonia
  • pacea
  • arta altfel nu am fi avut un folclor oral compus din balade, doine, cantece, jocuri extraordinar de bogat

Romanul de-a lungul timpului nu si-a plecat capul. Daca a avut sufiecienti osteni a luptat si castigat daca nu i-a avut a salvat vietele omenesti pentru a-si perpetua neamul si a platit tribut dar a fost liber si si-a respectat limba.

Astia suntem noi romanii si oricat ne-am autosabota tot in picioare o sa cadem.

Scrisoare III a lui Mihai Eminescu reflecta extraordinar de bine caracterul si trasaturile acestui neam ori ascultati doinele si baladele populare care sunt “arta culta”. Si ganditi-va ca aceasta arta culta traia in inima satelor pe dealurile ciobanilor. Suntem liderii spirituali ai acetui Pamant cum e oare cu putinta sa ne descurajam cu atata inversunare si sa nu mai stim ceea ce suntem pentru ca ascultam si ne uitam doar la TV.

Sa scrii aceste randuri si sa te apreciezi pe tine si pe neamul din care te tragi e un lucru maret si nici de cum nationalism ieftin cum va inoculeaza unuii din cei care astazi sunt politicieni ori oficialitati publice care lucreaza in administratie pe la primarii sau consilii judetene.

Va scriu aceste randuri pentru ca am avut un urias noroc de a vedea aceste valori in inima bunicilor mei, in satul lui Pop Gh. de Basesti, artizanul Unirii de la 1918. Cand am fost copil curtea casei memoriale a acestui ilustru om mi-a fost loc de joaca si oarecum acel loc era impregnat de energia si suflu acestui om.

Astazi va salut pe toti cu drag de la Baia Mare.

Adelina Maries

1-7a

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s