business

E cazul ca Baia Mare sa aiba o comisie de urbanism

Daca Baia Mare, ar avea o comisie de urbanism formata din ingineri, arhitecti, peisagisti, artisti, restauratori si cine mai doreste sa ia parte atunci deciziile de estetica urbana si arhitectura ar fi mult mai intelepte si poate nu ne-am mai trezi inghesuiti de betoane, plasticuri pe post de locuri de joaca pentru copii si constructii inghesuite intre blocuri.

De cat sa faci un lucru urat mai bine nu-l faci. Nu are rost sa consumi timp, bani si materiale pentru a ocupa un spatiu cu o imagine urata.

E lipsit de practica si de eficienta.

Cei care nu cunosc meserie afirma in arhitectura sa construiesti linii curbe necesita costuri uriase.

FALS!

Ca sa construiesti linii curbe iti trebuie inteligenta ori daca nu o ai pana ce te scarpini dupa cap cum se face trece timpul si de fapt timpul este cel care costa bani.

Nu am sa comentez proiectele arhitecturale minimaliste care corespund unui curent urbanist la moda acum o suta de ani care a influentat comunismul de mai tarziu. Curent kitschos de altfel si care culmea la noi in Romania costa milioane de euro. Orice se reabiliteaza costa milioane de euro cand costul real e de cel mult cateva zeci de mii de euro haide sa urcam pana la un maximum de 500 000-600 000 daca vorbim si de modificari ale infrastructurii ori a altor structuri.

Si atunci in ce tara traim, cu ce oameni punem tara la cale ca sa obtinem ce?

Prea multa arta comunista. Prea mult minimalism artistic al lipsei de imaginatie.

Sa se supere cine o vrea pentru acest articol nu e problema mea. Eu vreau ca ochii mei sa vada lucruri frumoase, arta pura.

Condamnati-ma daca aveti pentru ce?!?!

Mi-am facut doar meseria si datoria de cetatean scriind acest articol iar cei care au afaceri private cu Primaria Baia Mare nu au decat sa se duca sa se scoleasca in a intelege arta si a constientiza ca te poti bucra de bani publici dar esti dator pentru eternitate sa oferi valoare in schimbul lor.

Ma lasa rece si absolut indiferenta cei care se supara pentru atitudinea mea🙂

Spre exemplificare puteti vedea poze despre proiectele in cauza aici http://www.baiamare.ro/ro/Administratie/A-fost-semnat-contractul-de-executie-pentru-proiectul-european-Piata-Cetatii–Turnul-Stefan/

Standard

One thought on “E cazul ca Baia Mare sa aiba o comisie de urbanism

  1. Pingback: Urbanistica, peisagistica si arta pot ajuta la dezvoltarea orasului Baia Mare | Adelina Maries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s