cugetari personale

Ce inseamna a fi bun

A fi bun nu inseamna a-i da celui lacom si camasa de pe tine. Asta e lipsa de intelepciune. A fi bun inseamna a avea rabdare cu cel lacom si dorinta de a-l ajuta sa-si depaseasca acesta slabiciune. Asta inseamna bunatate. Un om rau in acest caz s-ar lua la bataie in loc sa-i vorbeasca intelept si sa aiba rabdare pana ce si cel lacom pricepe ca ceea ce face nu face bine si ca cele cate le are ii sunt suficiente.

A fi bun nu inseamna a-i lasa pe altii sa te jicneasca. Asta inseamna ca le dai dreptate si ca accepti cele spuse de ei. A fi bun inseamna a te apara cu intelepciune fara sa-i jicnesti inapoi si ba mai mult sa-i faci sa se simta rusinati pentru modul in care ti-au vorbit si te-au judecat.

Si daca iti cere cineva ceva cu imprumut si stii ca nu are de unde sa-ti dea inapoi da-i atat cat stii ca te poti desparti de acel ceva si oferai-l de tot. Ce rost are sa strici o prietenie cu cineva asteptand sa-ti inapoieze ceva ce stii ca nu poate.

Iar daca luati ceva cu imprumut inapoiati-l curat, in perfecta stare de functionare. Aratati ca sunteti oameni nobili nu niste josnici lipsiti de atentie si interes.

Bunatatea consta in acceptare. Toti vrem sa fim acceptati, intelesi si iubiti. Cui ii face placere sa fie respins, cui ii face placere ca cineva sa-i vorbeasca cu superioritate sau aroganta? Nimanui

Bunatatea consta in a-i explica celui care nu intelege fara sa-l jicnesti fara sa-i spui “vai dar nu pricepi o data” poate ca nu ai exlicat bine, ori omul nu are cunostintele si experienta necesara ca sa priceapa. Nu judecati pana nu intelegeti.

A barfi inseamna a critica si a vorbi urat despre o persoana unei alte persoane. Vorbiti frumos. Si fiti atenti cine va vorbeste urat despre o persoana asa va face si cu tine. Va merge la o alta persoana si ii va vorbi urat. Opriti aceasta persoana si nu o lasati sa va vorbeasca urat despre o alta persoana. Dar daca a avut o neintelegere lasati-o sa se descarce dar temperati-o cu blandete.

Intelepciune va doresc ca e pretioasa!

Adelina Maries

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s