arta si cultura, psihologie

Spiritul Dacic Renaste – Daniel Roxin

Tocmai am terminat de citit cartea “Spiritul Dacic Renaste” scrisa de Daniel Roxin.

E o carte, scurta dar cuprinzatoare. Plina de substanta si de informatie. Cei care ii urmariti emisiunile TV, ale lui Daniel Roxin ii veti recunoaste forta si energia autorului care e prezenta in aceasta carte.

E o carte inteligent construita. Si mai cu seama intrebarile si argumentele solide pe care le aduce in sustinerea adevarului istoric al dacilor.

Un lucru deosebit si o munca uimitoare se prefateaza in capitolul 4 “Statuile de daci din muzeele lumii”. Un fond bogat de poze care fac trimitere la acest aspect si de asemenea in carte ne este prezentat si un site www.statuidedaci.ro . Multumiri si aprecieri pe acesta cale istoricului, Leonard Velcescu.

Capitolul urmator este dedicat studiilor de paleogenetica. Studiile de paleogentica fiind realizate de catre domnul Prof.Univ. Dr. Alexander Rodewald, Directorul Institutului de Biologie Umana si Antropologie al Universitatii din Hamburg si doamna Dr. Georgeta Cardos cercetator stiintific  biolog, specialist in genetica. Emisiune in care cei doi si-au expus argumentele stiintifice despre popolatiile vechi care au trait in Euorpa si cu deosebire pe teritoriul Romaniei de astazi si nordul Italiei le puteti vedea pe youtube

Inchei printr-un citat din cartea lui Daniel Roxin

“Acei lideri care sunt cu adevarat modele existentiale pozitive sunt cei capabili sa mobilizeze multimile pana la nivelul atingerii unei mase critice, sunt cei capabili sa trezeasca in ele un suflu nou, o noua stare de spirit, speranta intr-un viitor mai bun. Atunci cand acest lucru reuseste, se poate produce o revolutie in gandirea, in simtirea si in comportamentul unei intregi natiuni. O astfel de reusita creeaza noi tipare morfogenetice mai bune, de care beneficiaza noile generatii, iar natiunea se afla pe o linie ascendenta a dezvoltarii sale.”

Sunt prezentate in carte informatii deosebit de elocvente despre psihologia de granita. Despre cum comportamentul unei natiuni devine un fel de a fi si de ce majoritatea se indreapta in aceeasi directie.

Ca si o complentare personala, imi aduc aminte de descoperirea sau poate inventarea telescopului. A fost invetat in aporximativ aceeasi perioada de catre 2 oameni aflati la mii de kilomentri distanta. Iar acesti oameni nu stiau nici unul de inventia celuilalt. Cum a fost acest lucru posibil? Cartea lui Daniel Roxin are cateva informatii directoare spre elucidarea unor posibile ipoteze.

Ganditi, ganditi, caci in asta consta umanitatea🙂

Cu entuziasm!

Adelina Maries

spiritul-dacic-renaste

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s